Camera Deputaţilor a dezbătut luni, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. Deputații USR au afișat pancarde în plen cu mesajul Spitale nu vorbe goale și altele prin care i se cerea demisia. În replică, ministrul Sănătății a spus de la tribună că demersul opoziției este „doar o arie a calomniei din partea unor politicieni aflaţi într-o goană după notorietate şi după voturi”.

Rafila în Parlament Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Apreciez critica, dacă este făcută cu bună credinţă şi ea corespunde realităţii, deoarece ea poate duce la îmbunătăţirea unor activităţi. Din păcate, aşa cum au dezamăgit când au fost la guvernare, semnatarii acestei moţiuni continuă să o facă şi din Opoziţie. Nu am văzut nicio urmă de bună credinţă din partea USR şi a Forţei Dreptei. Minciuni, calomnii repetate, dezinformare sunt ingredientele textului moţiunii depuse împotriva mea. Este doar o arie a calomniei şi a negării evidenţei din partea unor politicieni aflaţi într-o goană după notorietate şi după voturi”, a afirmat Alexandru Rafila, la dezbaterea moţiunii simple a parlamentarilor USR şi partidului Forţa Dreptei la adresa sa, în plenul de luni al Camerei Deputaţilor.

Moţiunea simplă depusă de USR și Forța Dreptei este intitulată „Ministrul Rafila - turistul leneş şi cinic care lasă România fără spitale”.

Textul moţiunii a fost citit, la începutul şedinţei de către deputatul USR Tudor Pop. Votul va fi dat în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Opoziţia i-a reproșat ministrului Sănătăţii că a fost incapabil să gestioneze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „Marele specialist Rafila a făcut ţăndări Planul Naţional de Combatere a Cancerului, fără niciun fel de empatie şi consideraţie pentru pacienţii oncologici. Şi-a dovedit nepăsarea totală faţă de sănătatea românilor şi prin refuzul de a elabora, timp de aproape doi ani, normele de aplicare a legii „Stop nosocomiale!”, a mai transmis USR.