Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere AUR, senatorul Claudiu Târziu, a criticat sâmbătă Comisia Europeană “ideologizată cu ideologia neomarxistă de la care emană o politică a urii şi o cultură a morţii”, spunând că „normalitatea de a fi pro-viaţă, pro-familie este ameninţată” de această instituție.

Claudiu Tarziu Foto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu
  • “Normalitatea este să fii pro-viaţă, pro-familie, pro-libertate pentru suveranitatea naţională, pentru spaţiul european aşa cum l-au gândit fondatorii UE, al păcii şi al prosperităţii, iar această normalitate este ameninţată astăzi de o Comisie Europeană ideologizată cu ideologia neomarxistă de la care emană o politică a urii şi o cultură a morţii. Noi trebuie să facem tot posibilul pentru a ne întoarce la normalitate cu Europa întreagă, Uniunea Europeană, cu ţara noastră”, a afirmat Claudiu Târziu, sâmbătă, la Constanţa, potrivit News.ro.

El a precizat că în 2024 există o şansă pentru a schimba aceste lucruri.

  • “Dumnezeu ne dă această şansă în 2024 s-au copt timpurile pentru conservatori, suveranişti, patrioţi pentru cei care ţin cu popoarele lor, cu neamurile lor şi cu tradiţia lor veche. Avem această şansă de a schimba lucrurile cu condiţia ca toţi conservatorii din Uniunea Europeană, din toate statele aparţinătoare Uniunii Europene să câştige alegerile. Şi odată câştigate vom putea influenţa politica Comisiei Europene, vom putea schimba lucrurile în bine. Asta este miza şi putem face acest lucru cu ajutorul singurului nostru aliat: poporul român. Doamne-ajută!”, a mai declarat Claudiu Târziu.

La rândul său, Christian Terheş, care va deschide lista formaţiunii, a declarat că AUR nu dorește o „Românie în afara Uniunii Europene, dar nici nu dorim o României care să stea în genunchi vasală în faţa unor oameni care nu sunt aleşi de nimeni”, acuzând că „de ani de zile avem, din păcate, oameni şi în fruntea acestei ţări, dar şi în fruntea Uniunii Europene care nu doar că numai ţin cu poporul, dar pare că acţionează vădit împotriva lor.

El a criticat şi Pactul Verde european.

  • “Vine Ursula Von Der Leyen şi ne promovează de trei ani aşa numitul pact verde – Green Deal. Am fost în urmă cu doi ani la mina Lupeni, am intrat până în mină. Aţi văzut că s-a închis Termocentrala Mintia. Vin aceşti birocraţi europeni şi ne spun am închis Termocentrala Mintia pentru că uite, în Dobrogea, avem eoliene. Păi da, avem, dar eolienele produc curent câtă vreme bate vântul. Ce faci când nu mai bate vântul? Apelează la Înaltul Prea Sfinţitul Teodosie, poate faceţi o rugăciune să trimită Dumnezeu un vânt, să învârtă elicele. Nu aşa se poate conduce o ţară. Iar mesajul nostru şi al tuturor colegilor noştri este că nu suntem singuri şi că important este să fim uniţi şi important e să trimitem acelaşi mesaj că uniţi putem învinge şi chiar putem învinge”, a mai declarat Christian Terheş.

Alianţa pentru Unirea Românilor îşi prezintă, sâmbătă, candidaţii pentru alegerile europarlamentare în cadrul primului eveniment regional organizat la Centrul Expoziţional Constanţa.

Pe lista de 44 de candidaţi se află Christian Terheş, Claudiu Târziu, Dan Tănasă, Şerban Dimitrie Sturza, Gheorghe Piperea, Mugur Mihăescu, Monica Iagăr.