Ioan Avram Muresan a declarat la iesirea de la DNA, unde a stat peste patru ore, ca in perioada urmatoare "va face pe detectivul" pentru a afla cine e in spatele dosarului sau si cine a furnizat presei imaginile din timpul flagrantului. Mureasan nu a semnat procesul verbal de constatare pentru ca aparatorii sai nu au putut ajunge.

Fostul ministru taranist al agriculturii din perioada CDR, Ioan Avram Muresan, a venit marti la DNA pentru a continua studierea materialului de urmarire penala in care procurorii il acuza de trafic de influenta.

La iesire a declarat ca va fi foarte atent pe viitor in studierea dosarului si ca in perioada imediat urmatoare "va face pe detectivul" pentru a afla cine a furnizat presei imaginile din timpul flagrantului. Este vorba de filmul difuzat de TVR1, in care Muresan apare cind ia plicul cu cei 15.000 euro de la omul de afaceri Ciorba, pe care i-l da lui Decebal Traian Remes. In alta scene, Muresan vorbeste cu Ciorba despre plic si ii atrage atentia prin semne ca ar putea fi urmariti.

Fostul ministru nu a semnat materialul de urmarire penala din cauza ca avocatii sai " nu au putut ajunge", dar a precizat ca va reveni marti dupa-amiaza la DNA in acest scop.

El acuza ca in dosar se gasesc doua declaratii contradictorii ale lui Ciorba si sustine ca a sesizat CEDO referitor la modul in care s-a facut perchezitia imobilara si retinerea in cazul sau. In functie de raspunsul pe care il va primi de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Muresan ameninta ca ar putea incepe "un dosar comercial undeva la New York", pentru ca interdictia de a parasi Romania il impiedica sa se ocupe de un proiect pe care il desfasoara in prezent in Azerbaidjan.

Decebal Traian Remes este cercetat in acelasi dosar si deja a fost trimis de procurori in judecata.