AUR a anunţat, luni, că din cauza unei breşe de securitate cu care Platforma AUR s-a confruntat, partidul a decis să suspende momentan funcţionarea aplicaţiei până la remedierea problemelor identificate.

George Simion, la un protest AURFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

„Compania care a realizat platforma a confirmat existenţa unei breşe de securitate apărute în urma unei actualizări de software. Pentru a elimina rapid o imperfecţiune a aplicaţiei noastre şi pentru a oferi utilizatorilor noştri o soluţie mai bine securizată, timp de 24 de ore vom suspenda funcţionarea aplicaţiei pentru utilizatori pentru face toate testele de securitate şi a fi siguri că nu mai există breşe similare”, arată comunicatul de presă al AUR citat de news.ro.

Sursa citată mai spune că „este destinul fiecărui proiect IT să devină stabil şi sigur doar după încercări repetate şi mai ales după o perioadă în care funcţionează în regim real”.

„Am fost foarte entuziaşti la început, acum suntem mult mai atenţi şi urmărim în timp real parametrii de siguranţă ai aplicaţiei noastre”, mai arată comunicatul de presă.

Reprezentanţii AUR îi asigură pe toţi utilizatorii aplicaţiei că au realizat acest „proiect inovator cu cele mai bune intenţii şi cu dorinţa sinceră de a elimina orice barieră între ei şi structurile partidului”.

Cum a strâns partidul lui George Simion 8 milioane de euro prin carduri digitalizate

La începutul lunii iunie, George Simion a anunțat, printr-un videoclip pe pagina sa de Facebook, lansarea aplicației AUR. Libertatea.ro a scris pe larg despre modul în care o persoană își putea face profilul ca simpatizant AUR. În aplicația lansată de AUR se solicită date precum numele, numărul de telefon, localitatea și UAT-ul.

În profilul creat este afișat numărul de puncte pe care l-ai acumulat, puncte care se strâng dacă achiziționezi pachete de susținere sau faci alte acțiuni în aplicație, cum ar fi să inviți un prieten sau să îți completezi profilul cu alte date despre tine. AUR are în aplicație trei pachete de cotizație, față de unul, cât este prezent pe site: pachet standard - 100 de lei, pachet argint - 1.500 de lei și pachet aur - 5.000 de lei.

Pe 16 august, liderul AUR, George Simion a declarat că la acest moment partidul are în conturi în jur de 8 milioane de euro, banii fiind strânși de la membri și simpatizanți exclusiv digitalizat, prin achiziționarea de „carduri AUR” - Standard, de Argint şi Gold.

Simion a susținut că pentru fiecare card, pentru care membrii sau simpatizanții plătesc, se acordă beneficii. Pentru cardul gold, de exemplu, „premiul” este o întâlnire cu liderul partidului.

Liderul AUR a mai spus că partidul organizează şi cine, pe model american, pentru strângerea de fonduri.

Potrivit lui Simion, la acest moment partidul are în conturi în jur de 8 milioane de euro.

„Noi ne-am digitalizat. Avem un card Standard, unul Argint şi unul Gold, pentru fiecare a trebuit să dăm beneficii, şi acolo e specificată o întâlnire cu George Simion, la Gold.