Liderul AUR, George Simion, susține că la acest moment partidul are în conturi în jur de 8 milioane de euro, iar banii sunt strânși de la membri și simpatizanți exclusiv digitalizat, prin achiziționarea de „carduri AUR” - Standard, de Argint şi Gold.

George Simion în ParlamentFoto: Inquam Photos / George Calin

Simion a susținut că pentru fiecare card, pentru care membrii sau simpatizanții plătesc, se acordă beneficii. Pentru cardul gold, de exemplu, „premiul” este o întâlnire cu liderul partidului.

Liderul AUR a mai spus că partidul organizează şi cine, pe model american, pentru strângerea de fonduri.

Potrivit lui Simion, la acest moment partidul are în conturi în jur de 8 milioane de euro.

  • „Noi ne-am digitalizat. Avem un card Standard, unul Argint şi unul Gold, pentru fiecare a trebuit să dăm beneficii, şi acolo e specificată o întâlnire cu George Simion, la Gold.
  • Pe model american, noi facem şi cine pentru strângere de fonduri. Am avut la Palatul Mogoşoaia, în mai multe judeţe, în felul acesta ne-am finanţat caravana medicală”, a declarat Simion, miercuri seară, la Prima News, conform News.ro.

Întrebat câţi bani sunt în contul partidului, George Simion a răspus: „Cred că vreo 8 milioane de euro, am dat drumul la caravana medicală”.

În noiembrie 2022, George Simion a anunțat că AUR pune la dispoziție „carduri AUR”, care au valabilitate un an și care costă 100 de lei, putând fi procurate „de toți românii, afiliați politic sau nu, „pentru transformarea noastră de la o stare de spirit într-o mișcare politică capabilă să câștige următoarele alegeri”. El susținea că ținta este de 100.000 de posesori de carduri în 2023, ceea ce ar însemna 10.000.000 de lei, adică echivalentul a aproximativ două milioane de euro.

În timpul congresului Partidului Republican din România din 11 iunie George Simion a anunțat, printr-un videoclip pe pagina sa de Facebook, lansarea aplicației AUR, o persoană putându-și face profil ca simpatizant AUR, a scris Libertatea. Ți se cer date precum numele, numărul de telefon, localitatea și UAT-ul. Fotografia este opțională.

În profilul creat este afișat numărul de puncte pe care l-ai acumulat, puncte care se strâng dacă achiziționezi pachete de susținere sau faci alte acțiuni în aplicație, cum ar fi să inviți un prieten sau să îți completezi profilul cu alte date despre tine. AUR are în aplicație trei pachete de cotizație, față de unul, cât este prezent pe site: pachet standard - 100 de lei, pachet argint - 1.500 de lei și pachet aur - 5.000 de lei.

  • pachet standard - 10% reducere la magazinele AUR, tur organizat la Parlamentul României și un tricolor;
  • pachet argint - cărți, 15% reducere la magazinele AUR, tur organizat la Parlament, un steag și un tricou;
  • pachet aur - cărți, 20% reducere la magazinele AUR, tur organizat la Parlament, un steag, un tricou, o insignă, acces la conferințele și evenimentele AUR și o întâlnire „unu la unu” cu președintele partidului.