Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu relansează tema alegerilor comasate și îi cere liderului PSD Marcel Ciolacu să reanalizeze posibilitatea comasării celor patru rânduri de alegeri care vor avea loc anul viitor.

Alina GorghiuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Cred că putem însă să ne uşurăm misiunea din 2024. Nu întâmplător am atras atenţia cu privire la comasarea alegerilor. Cred că putem repune pe tapet această dezbatere, pentru că ce se întâmplă în societatea românească arată că trebuie să ne concentrăm pe reforme, investiţii şi nu ne putem permite un blocaj la nivelul instituţiilor şi nu ne putem permite să încetinim ritmul reformelor şi să avem o economie paralizată efectiv blocată de atâtea alegeri. Gândiţi-vă că patru rânduri de alegeri vor avea loc la anul, începând din aprilie”, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Arad, potrivit news.ro.

Reamintim că PNL a lansat în 2022 ideea comasării alegerilor parlamentare cu cele locale în 2024. PSD a evitat să dea un răspuns clar și a cerut soluții juridice din partea liberalilor în acest sens.

Gorghiu: Nu vom fi parte la niciun fel de criză politică şi guvernamentală

Gorghiu mai spune că România are nevoie de stabilitate pentru a atinge obiectivele şi reformele din PNRR iar PNL a dat dovadă de responsabilitate în acest sens. Vicepreședintele dă asigurări că PNL nu va „lua parte la niciun fel de criză politică şi guvernamentală”.

„Capitalul politic al PNL înseamnă maturitate şi responsabilitate, noi nu vom fi niciodata la originea unei crize politice. Cataloghez ca neinspirate puţinele declaraţii pe tema ieşirii de la guvernare. Respingem acest lucru şi mulţi liberali resping declaraţiile unora cu privire la ieşirea de la guvernare şi generarea unei crize politice”, a completat Gorghiu.

Explicațiile vicepreședintelui PNL vin în contextul tensiunilor create în Coaliție din cauza măsurilor fiscale pe care trebuie să le adopte Guvernul. Mai mulți liberali și-au exprimat dezacordul public și au criticat posibilitatea măririi taxelor, fapt care a creat animozități și atacuri publice între PNL și PSD.