Liderii Coaliției discută luni, la Guvern, lista măsurilor fiscale pe care PSD și PNL trebuie să și le asume. De mai bine de două săptămâni social-democrații și liberalii analizează, negociază și dezbat mai multe variante menite să acopere gaura din bugetul de stat.

Marcel Ciolacu și Nicolae CiucăFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat după ședința de partid că discuţiile privind reducerea cheltuielilor la nivelul aparatului bugetar vor continua. „În acest moment, nu au fost finalizate discuţiile la nivelul coaliţiei, PNL consideră în continuare că avem nevoie ca aceste măsuri să vizeze atât reducerea cheltuielilor bugetare, cât şi măsuri care, aşa cum ne-am asumat, să vizeze menţinerea cotei unice de impozitare, să facem în aşa fel încât să protejăm mediul de afaceri, pentru că cei care aduc bani la bugetul de stat sunt cei din mediul de afaceri, din tot ceea ce înseamnă business în ţara noastră, şi a fost şi domnul ministru Boloş”, a declarat Ciucă.

Preşedintele liberalilor a menţionat că s-a discutat despre taxarea tichetelor de masă, urmând să fie luată o decizie. "Este o măsură pe care am discutat-o şi la care se va veni cu o decizie în sensul în care trebuie să facem în aşa fel încât oamenii să nu piardă din venituri, motiv pentru care creşterea salariului minim să fie direct proporţională cu această plată a taxei pentru sănătate", a indicat preşedintele PNL.

De asemenea, Ciucă a precizat că discuţia cu privire la "taxa pe lux" nu este încă finalizată.

După ședința de la partid, Nicolae Ciucă s-a întâlnit și cu premierul Marcel Ciolacu la Guvern și au discutat, potrivit surselor HotNews.ro despre variantele prezentate de ministrul Finanțelor privind reducerea cheltuielilor bugetare.

„Ministrul Finanțelor ar urma să pună în dezbaterea publică în cursul acestei săptămâni, proiectul ordonanței care prevede reducerea cheltuielilor bugetare iar dacă totul decurge bine, săptămâna viitoare Guvernul ar urma să emită cele două ordonanțe cu noile modificări pe fiscalitate”, susțin sursele citate.

De altfel miniștrii și liderii PNL discută luni, după amiază la sediul din Modrogan conținutul celor două ordonanțe menite să acopere o parte din gaura din buget.

Coaliția PSD-PNL a pregătit un document cu privire la modificările fiscale ce vor avea loc, adică a creșterilor de taxe pentru acoperirea găurii bugetare. Potrivit draftului obținut și publicat de HotNews.ro, este vorba, printre altele de creșterea impozitului pe dividende, majorarea TVA la anumite produse și servicii.