Taranistii si partidul lui Becali au cazut de acord asupra constituirii unei aliante la Bucuresti, care sa-l aiba drept candidat pe Aurelian Pavelescu. Gigi Becali a declarat ca in zilele urmatoare se va semna un protocol de colaborare, iar Pavelescu spune ca au fost mai multe intilniri unde s-a stabilit ca PNG sa-l sprijine la Bucuresti. Liderul taranist admite ca sustinerea lui Becali il " avantajeaza" si ca discutiile au vizat si candidatii la sectoare, care ar urma sa fie impartiti intre cele doua partide.

"Ceea ce ma intereseaza este ca PNT sa revina in discutia publica, iar pe mine ma avantajeaza sustinerea lui Becali, care trage voturi dupa el, dovada ca la europarlamentare a avut 6% in Bucuresti", a declarat Aurelian Pavelescu pentru Hotnews.ro.

Pavelescu sustine ca s-a ajuns in aceasta situatie deoarece "liberalii ne-au lasat cu buza umflata". In special Ludovic Orban s-ar fi opus semnarii unui protocol, vrind ca taranistii sa fuzioneze cu PNL si "sa vina pe lista liberalilor".

Surse liberale spun insa ca esecul negocierilor la Bucuresti s-ar fi datorat faptului ca PNT si PNG nu s-au inteles asupra numarului de consilieri generali pe care fiecare partid trebuia sa-l detina.

Gigi Becali a declarat pentru un post de televiziune ca PNT si PNG vor semna un protocol pentrru formarea unei aliante la nivel de Capitala. " La Bucuresti va fi o alianta PNG-PNT si candidat va fi Aurelian Pavelescu". Patronul Stelei sustine ca intre cele doua partide nu exista diferente doctrinare. " Avem aceeasi doctrina, in plus eu cred foarte mult in Pavelescu", a spus Becali.

Nici Pavelescu nu vede o incompatibilitate clara intre partide, dar liderul PNT pune accentul pe aspectul pragmatic al chestiunii, in sensul voturilor pe care le va aduce Becali si al iesirii taranistilor din conul de umbra.

"Toata lumea isi bate joc de noi", se plinge Pavelescu.

Ultima intilnire dintre PNG si PNT a avut loc vineri la palatul lui Becali din Aleea Alexandru si la ea au participat Milut, Becali si Pavelescu. Potrivit protocolului, PNG va avea candidati pentru sectoarele 1, 2, 5 si 6, iar taranistii pentru sectoatele 2 si 4.

Nu este prima tentativa a lui Becali de a prelua PNT-ul, in 2006 insa el a fost ferm refuzat de Gheorghe Ciuhandu. Acum insa, omul de afaceri Marian Milut s-a aratat nu o data favorabil unei aliante cu PNG. Chiar Becali remarca recent " S-au mai schimbat oamenii in PNT".