Reprezentantii social-democrati din tara s-au intalnit, sambata, la sediul PSD din sectorul 5 al Capitalei, pentru a discuta despre alegerile locale si pentru a gasi cei mai buni candidati, transmite Realitatea TV. La intalnire au venit presedintele partidului, Mircea Geoana, dar si alti membri marcanti: Miron Mitrea, Titus Corlatean, Valer Dorneanu.

"Suntem intr-o faza avansata cu desemnarea candidatilor la alegerile locale. Starea de spirit este buna, optimista. Centralizam toate optiunile si propunerile filialelor" - a declarat Mircea Geana. "Tot timpul Bucurestiul a fost un subiect sensibil, vom gasi o solutie echilibrata care sa puna in valoare potentialul candidatilor nostri. Daca vom castiga alegerile, toata lumea va fi laudata. Daca nu, toata lumea va cauta un tap ispasitor", a adaugat liderul PSD.

Vanghelie afla luni daca va fi candidatul PSD la Primaria Capitalei

Mircea Geoana a declarat ca nu a fost luata o decizie finala in legatura cu desemnarea candidatului PSD la Primaria Capitalei. El a adaugat ca Marian Vanghelie are suportul total al organizatiei din Bucuresti, dar decizia finala ii va apartine Biroului Permanent a PSD si Comitetului Executiv al partidului.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat, vineri, la Pitesti, ca ar prefera ca Sorin Oprescu sa fie candidatul PSD la Primaria Capitalei si nu Marian Vanghelie. Acelasi punct de vedere este impartasit si de Adrian Nastase, care a recunoscut ca se simte mult mai atasat de Sorin Oprescu decat de Marian Vanghelie.

Vacaroiu si-a sutinut afirmatiile prin faptul ca in sondajele interne ale partidului Oprescu sta mai bine ca Vanghelie. "Este o hotarare a organizatiei municipale, Vanghelie fiind presedintele. In paralel, noi am promis si am realizat un sondaj si am stabilit, de principiu, ca la nivelul municipiilor resedinte de judet vom face sondaje si in functie de cum se plaseaza cei care vor sa candideze vom lua decizia in Biroul Permanent National. Unele sondaje sunt in curs, dar este clar ca Sorin Oprescu este pe primul loc in toate aceste sondaje".

Aceste reactii vin dupa ce liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat joi ca Marian Vanghelie va fi candidatul partidului la Primaria Capitalei. Sorin Oprescu, un alt social-democrat, cotat in sondajele interne cu prima sansa pentru acest post, ar putea candida ca independent, potrivit lui Mircea Geoana.