„România trece de la fapte la vorbe”, a declarat miercuri premierul Marcel Ciolacu în conferința privind proiectul Neptun Deep, dezvoltat de OMV Petrom și Romgaz. Ulterior, în transcriptul declarațiilor susținute de premier, Guvernul a corectat greșeala lui Ciolacu.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

VIDEO (5:30) Ciolacu, despre Neptun Deep: România trece de la fapte la vorbe

  • „Avem experiență și expertiză, pentru a deveni cel mai important producător al Uniunii Europene în privința gazelor naturale. Iar asta trebuie să fie o sursă reală și continuă de mândrie națională.
  • Mai există o semnificație importantă, România trece de la fapte la vorbe. Și mă bucur. Asta se întâmplă acum. Cred că am spus la început, acest mandat este despre fapte concrete și realizări economice.”, a declarat miercuri premierul Marcel Ciolacu.

Ulterior, în transcriptul prezentat de Guvern, greșeala premierului Ciolacu a fost corectată.

În 2027 ar urma să fie extrase primele cantități de gaze din Marea Neagră prin proiectul Neptun Deep, productia estimată fiind de aproximativ 30 de ori mai mare decât cererea anuală care acoperă 4,3 milioane de gospodării, conform reprezentanților OMV Petrom. Reamintim că în urmă cu o zi OMV Petrom și Romgaz au aprobat planul de dezvoltare a zăcămintelor comerciale de gaze naturale Domino și Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep.