Primarul Capitalei Nicuşor Dan a explicat că are o susţinere mai mare din partea bucureştenilor, în momentul de faţă, decât avea în anul 2020 şi că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat, cu susţinerea partidelor de dreapta.

Nicuşor DanFoto: Agerpres

„Desigur. Situaţia mea e mai bună decât în 2020. Atunci intenţia de vot pentru mine, ca persoană fizică, era undeva la 6-8%, acum este peste 20%. Dar suntem în aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2020. Aceeaşi ecuaţie în care am fost în 2016. Adică avem de ales între PSD şi un candidat al dreptei”, a declarat Nicuşor Dan, întrebat miercuri despre faptul că un sondaj de opinie arată că ar obţine mai multe procente dacă ar candida pentru un nou mandat la şefia PMB, cu susţinerea PNL şi USR, decât independent.

Chestionat dacă va cere susţinerea partidelor de dreapta, edilul general a răspuns: „Desigur, pe care la nivel administrativ o am în momentul acesta în Consiliul General”.

Întrebat mai departe de ce crede că va câştiga un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei, Dan a replicat: „Nu. Asta o să spună bucureştenii cine o să câştige”.

„Eu vreau să spun doar că suntem în aceeaşi situaţie în care am fost în 2016 şi în 2020. În 2016 dreapta a luat o decizie eronată. În 2020 a luat decizia corectă. Şi a fost dificil, dar decizia a fost corectă”, a continuat edilul.

„Şi avem de ales în 2024 între o spoială şi un jaf în banul public şi o chestiune serioasă de construire a Bucureştiului. Eu doresc să candidez din partea dreptei pentru că acesta este mandatul pe care votanţii PNL şi USR mi l-au dat şi mandatul pe care sper să mi-l dea acest public de dreapta care vrea lucruri serioase”, a mai spus Nicușor Dan. (News.ro)