Europarlamentarul Mihai Tudose este acuzat de o fostă asistentă de hărțuire și abuz de putere. Tudose se apără, susținând că „e o poveste plină de frustrări” și că el a dat-o afară pe asistentă.

Mihai TudoseFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Povestea Florinei, fosta sa asistentă, a fost publicată, sâmbătă, de Europa Liberă. Florina, un nume fictiv pentru a proteja femeia, detaliază două luni în care șeful său a încercat să o acapareze, recurgând apoi la abuzuri verbale și psihice.

Într-un final, femeia a plecat din serviciul europarlamentarului, fiind apoi ajutată de către departamentul HR al Parlamentului European să găsească un motiv pentru care deputatul să o concedieze. Dacă și-ar fi dat demisia, nu ar fi avut dreptul la plată compensatorie.

G4media a aflat că europarlamentarul în cauză este Mihai Tudose. Într-un răspuns pentru Europa Liberă, eurodeputatul se apără susținând că afirmațiile fostei sale asistente pentru Europa Liberă sunt minciuni.

„Nu ea a plecat, ci eu am dat-o afară”, răspunde europarlamentarul. El o acuză că făcea lucruri neregulamentare cu dreptul său de semnătură, printre care că ar fi umflat cheltuieli sau desfășurat activități ilegale de lobby.

„E o fărâmă de adevăr și de aici ies minciuni. E o poveste plină de frustrări și ce și-o fi imaginat ea că e bine să se întâmple”, spune Tudose.

„Nu toată lumea care pare victimă, e victimă. Poate să fie și agresorul. Pentru ea, e o poveste interesantă despre de ce nu mai lucrează la Parlamentul European”, consideră europarlamentarul.

Mihai Tudose a fost ales europarlamentar pe listele Pro România. El s-a reîntors apoi în PSD.

Întreaga poveste a Florinei poate fi citită pe Europa Liberă.