Candidatura lui Marian Vanghelie la Primaria Capitalei a provocat deja reactii in randul social-democratilor. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat vineri, la Pitesti, ca ar prefera ca Sorin Oprescu sa fie candidatul PSD la Primaria Capitalei si nu Marian Vanghelie. Acelasi punct de vedere este impartasit si de Adrian Nastase, care a recunoscut ca se simte mult mai atasat de Sorin Oprescu decat de Marian Vanghelie.

Vacaroiu si-a sutinut afirmatiile prin faptul ca in sondajele interne ale partidului Oprescu sta mai bine ca Vanghelie. "Este o hotarare a organizatiei municipale, Vanghelie fiind presedintele. In paralel, noi am promis si am realizat un sondaj si am stabilit, de principiu, ca la nivelul municipiilor resedinte de judet vom face sondaje si in functie de cum se plaseaza cei care vor sa candideze vom lua decizia in Biroul Permanent National. Unele sondaje sunt in curs, dar este clar ca Sorin Oprescu este pe primul loc in toate aceste sondaje".

Pe aceasta tema va fi o discutie in Biroul Permanent National de luni.

"Parerea mea personala este ca cel mai bun candidat la ora actuala pentru Bucuresti este Sorin Oprescu. Cand m-am referit la Sorin Oprescu am avut in vedere si multe alte considerente: are calitati bune de manager, de administrator si a demonstrat-o de-a lungul timpului. Dar in general are capacitate organizatorica deosebita" a precizat Nicolae Vacaroiu.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca nu intelege motivele propunerii lui Marian Vanghelie pentru Primaria Generala.

"Cred ca cel mai bine plasat trebuie sa se bata pentru primarie, nu ascund ca am o relatie apropiata cu Sorin Oprescu si ca eu l-am convins sa vina in PSD, asa cum nu ascund ca relatia mea cu Vanghelie nu a fost una extrem de apropiata si nici el nu a ascuns acest lucru", a declarat Nastase.

Reactiile vin dupa ce liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat joi ca Marian Vanghelie va fi candidatul partidului la Primaria Capitalei. Sorin Oprescu, un alt social-democrat, cotat in sondajele interne cu prima sansa pentru acest post, ar putea candida ca independent, potrivit lui Mircea Geoana.

Liderii PSD Bucuresti au incercat sa-l convinga pe Oprescu sa renunte sa candideze ca independent. Chiar presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut joi un apel catre Oprescu, spunand ca o eventuala candidatura ar duce la “canibalizarea" voturilor PSD.

"Am vorbit cu Sorin, se pare ca are aceasta intentie. Sper ca se va gandi de doua ori inainte sa ia aceasta decizie, pentru ca este clar ca organizatia PSD Bucuresti il sprijina in acest moment pe Marian Vanghelie. Nu cred ca va fi un lucru bun si ar fi un risc de canibalizare a voturilor PSD", a declarat Geoana.

Conform unor informatii aparute in presa, Sorin Oprescu ar fi demarat o campanie de strangere de semnaturi pentru a-si putea depune candidatura ca independent. Informatia a fost negata insa de Cristian Diaconescu.