Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu susține, într-o postare pe pagina sa de socializare, că demisia lui Lucian Heiuş a fost ”un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanţelor incompetent, ţinut în funcţie doar de decizia politică a PSD”. Motreanu îi acuză pe social-democraţi că au ”atacat imediat”, lucru care ”spune totul despre «parteneriatul» cu PSD”.

Dan Motreanu Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„Adevărul despre situaţia finanţelor ţării se ştie! L-a spus răspicat Consiliul Fiscal, l-a afirmat hotărât mediul de afaceri, il cunoaşte fiecare angajat din Ministerul Finanţelor şi din ANAF. Demisia lui Lucian Heiuş a fost un gest de onoare pentru a salva un ministru al Finanţelor incompetent, ţinut în funcţie doar de decizia politică a PSD”, scrie prim-vicepreședintele PNL pe Facebook.

Motreanu mai spune că „PSD, prin trompetele sale false, a atacat imediat! Asta spune totul despre "parteneriatul" cu PSD! La fiecare gest onest al premierului Nicolae Ciucă ei răspund cu un atac pe la spate! PSD numeşte asta strategie, românii viclenie şi perfidie”.

Acesta a reiterat ideea că încasările ANAF au crescut faţă de anul trecut, sub conducerea lui Lucian Heiuş.

”Adrian Câciu a ”reuşit” să mărească deficitul bugetar la 27 de miliarde de lei, deşi a introdus noi taxe. Vorbele goale ale pesediştilor nu pot acoperi incompetenţa ministrului lor. PNL va avea în curând Ministerul Finanţelor şi adevărul va ieşi la lumină. Adevărul pe care deja îl ştim”, a mai transmis liberalul.

Șeful ANAF Lucian Heiuș și-a dat demisia luni seară după ce ar fi avut o discuție cu premierul Nicolae Ciucă. La o zi diferență, premierul a anunțat pe pagina de Facebook a Guvernului că l-a demis pe șeful Vămilor, Bogdan Mihei și că a luat act de demisiile șefilor ANAF – Lucian Heiuș (PNL) și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Sorin Gal. Decapitarea ANAF are loc în contextul în care Guvernul se confruntă cu greva profesorilor.