Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis marți, sancţionarea mai multor deputaţi ai AUR cu 50% din indemnizaţie, pentru o perioadă de şase luni, şi reducerea timpului la pupitru în Camera Deputaţilor, pentru trei luni. Sancțiunile vin după ce săptămâna trecută deputații AUR au protestat agresiv în plen înjurând și strigând la colegii parlamentari.

Lideri AURFoto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

„A fost votată în unanimitate propunerea de sancţionare a domnilor deputaţi din sesizarea făcută de domnul deputat Ciprian Şerban, listă la care s-a adăugat un alt coleg deputat din grupul AUR, domnul Lilian Scripnic, care, conform înregistrărilor din link-ul depus ca materialul probator, a făcut aceleaşi fapte comise de ceilalţi deputaţi. Sancţiunea propusă în unanimitate de către Comisia juridică, propunere de sancţionare care va pleca la Biroul permanent, şi Biroul permanent va considera dacă este bine sau nu să ţină cont de propunerea noastră”, a anunţat președintele Comisiei, Laura Vicol.

Conducerea Camerei Deputaţilor a solicitat Comisiei juridice să elaboreze un raport pe baza unei sesizări formulate de către vicepreşedintele Camerei, deputatul PSD Ciprian-Constantin Şerban cu privire la protestul cu pancarte al deputaţilor AUR, din plenul de miercurea trecută în care a fost adoptat proiectul de lege privind prevenirea sepărării copilului de familie.

„Deputaţii AUR au încercat întreruperea şedinţei şi transmiterea acesteia prin gesturi extreme, respectiv smulgerea cablurilor ecranelor şi a microfoanelor din dotarea prezidiului”, a precizat Şerban, în sesizare, care a adăugat că Regulamentul Camerei a fost încălcat şi prin faptul că AUR a transmis şedinţa plenului pe reţelele de socializare.