Amenințat de UDMR cu ieșirea de la guvernare dacă PNL ia Ministerul Mediului, Nicolae Ciucă susține că liberalii „nu vor nimic”, însă nu exclude tranșant că aceștia si-ar dori ministerul în discuție.

Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor, la ședința de guvernFoto: AGERPRES

„​PNL nu vrea absolut nimic”, a spus marți premierul, adăugând că este interesat de „stabilitate”.

Cum liderul UDMR Csomo Botond declara cu doar o zi înainte că maghiarii au fost informați oficial că PNL vrea Ministerul Mediului, Nicolae Ciucă a evitat un răspuns clar, susținând doar că, din punctul său de vedere, oficial înseamnă ceva formal, adică ceva semnat.

„Nu s-a procedat la nicio abordare formală, nu sunt astfel de discuții care să ne ducă la o decizie, sunt discuții”, a spus liderul PNL.

Întrebat despre ieșirea de la guvernare invocată de partenerii de coaliție, Ciucă a spus că aceasta este o decizie care privește fiecare partid, insistând însă că în acest moment „nu sunt blocaje” în negocieri.

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat luni că formațiunea sa ia în calcul varianta ieșirii de la guvernare dacă va pierde ministerul Mediului în favoarea PNL, adăugând că liderii maghiari au aflat despre această intenție abia luni.

„Am aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, nu cred că există argumente pertinente care să justifice ca rolul UDMR în guvernare să scadă. Cred că la toate ministerele pe care le-am condus, UDMR şi-a făcut treaba bine”, a spus Csoma Botond.