Politologul Theodor Paleologu consideră că preşedintele Klaus Iohannis este „cel mai steril” şef de stat din istoria României. Paleologu, candidat PMP la alegerile prezidenţiale din 2019, pune victoriile electorale obţinute de Klaus Iohannis pe seama votului negativ la adresa lui Victor Ponta şi a Vioricăi Dăncilă.

Theodor PaleologuFoto: Hotnews

„Ne-am potcovit cu un mare mediocru - preşedintele Klaus Iohannis. Dar de fiecare dată el a beneficiat de un vot negativ: vot împotriva lui Victor Ponta şi vot împotriva doamnei Dăncilă”, a spus Theodor Paleologu în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV.

Politologul Theodor Paleologu respinge categoric comparaţia, bazată pe criteriul etnic, între regele Carol I şi preşedintele Klaus Iohannis, spunând că nu se închide un cerc istoric odată cu finalul mandatului prezidenţial din 2024.

„Nu, nu se închide niciun cerc, se prăbuşeşte o curbă. Unii fac comparaţia între regele neamţ şi preşedintele neamţ. E o prostie.

Klaus Iohannis nu este neamţ deloc. Este român ca oricare dintre noi. Familia lui este în Transilvania de sute de ani, este o mare prostie să spui despre Klaus Iohannis că nu e român. Evident că e român.

E tipicul politician român, şmecher şi steril, care s-a priceput numai să se poziţioneze pe sine astfel încât să fie avantajos. Bilanţul celor 10 ani de preşedinţie este nul. Este probabil cel mai steril preşedinte al României, nu cel mai nociv. Cel mai nociv rămâne evident Ion Iliescu”, a încheiat fostul ministru al Culturii.

În 2019, Theodor Paleologu a fost desemnat candidat pentru alegerile prezidenţiale din partea PMP, obţinând 5,72 % din voturile exprimate în primul tur. (News.ro)