Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, miercuri seară, că partidul său îşi doreşte să aibă un candidat bun la alegerile prezidenţiale, astfel încât un liberal să conducă România pentru următorii cinci ani, sugerând că premierul Nicolae Ciucă este cea mai bună opțiune pentru a intra în cursa pentru Cotroceni.

Lucian Bode și Nicolae CiucăFoto: AGERPRES

„PNL îşi propune să guverneze bine România şi în acest an şi anul viitor, să obţinem un scor bun la alegerile de anul viitor, astfel încât să guvernăm România şi după 2024”, a afirmat, miercuri seară, la TVR Info, secretarul general al PNL, Lucian Bode, scrie news.ro.

Acesta a precizat că liberalii îşi doresc să câştige alegerile prezidenţiale.

„Ne propunem ca anul viitor să avem un candidat care să dea preşedintele României pentru următorii 5 ani. Un candidat cu şanse să câstige Presedinţia României. Astăzi preşedintele PNL este opţiune pentru a candida la funcţia de preşedinte al României”, a mai afirmat Bode, referindu-se la premierul României, Nicolae Ciucă.

Acesta a precizat că rocada guvernamentală va avea loc „fără prea multe discuţii”.

„Eu am spus de fiecare dată că, pentru mine, este importantă direcţia în care va merge România. Pentru mine e important ca PNL să rămână la guvernare şi după 2024 (...). În aceste conditii eu voi rămâne în viitorul Guvern dacă PNL va dori acest lucru, dacă preşedintele României şi presedintele PNL îmi vor acorda sprijin”, a mai spus Bode.