Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este convins că până la data de 1 iunie se va face rotativa guvernamentală şi că va deveni premier. Ciolacu a lăsat să se înţeleagă că nu îl doreşte pe Florin Cîţu în noul Executiv şi a subliniat că nu este bine să se vorbească despre schimbarea unor miniştri cu o lună înainte, deoarece s-ar bloca activitatea în ministerele vizate, scrie News.ro. De asemenea, a anunţat că l-ar vrea pe Mihai Tudose ministru şi l-a lăudat pe Sorin Grindeanu, „unul dintre cei mai performanţi miniştri ai actualului Guvern”.

Marcel Ciolacu și Sorin GrindeanuFoto: Agerpres

„Nu avem o dată fixă, sunt ferm convins că se va face această rotaţie până în 1 iunie. E o decizie politică”, a declarat Marcel Ciolacu luni seară, la Antena 3, după ce a fost întrebat care este data când va deveni premierul României.

Întrebat dacă prima măsură ca premier va fi impozitarea capitalului, Ciolacu a explicat că Ministerul Finanţelor revine PNL.

„Nu mă deranjează ca viitorul ministru de finanţe... Conform protocolului, Ministerul de Finanţe revine PNL. Până va exista altă decizie, eu mă raportez unui calendar asumat şi unui protocol asumat între partide”, a răspuns Ciolacu.

Întrebat, de asemenea, dacă viitorul ministru al Finanţelor ar putea fi Florin Cîţu, liderul PSD a răspuns că „se întâmpă câteodată să avem şi oameni de stat întâmplători”.

„Ne întoarcem la ce a fost? Toată lumea s-a raportat la această coaliţie cu seriozitate. Se întâmpă câteodată să avem şi oameni de stat întâmplători. În acest moment avem un protocol şi îl respectăm. Decizia finală se va lua după o discuţie a liderilor”, a precizat Marcel Ciolacu.

„Mi l-aş dori pe Mihai Tudose, vom vedea la ce”

În ceea ce îl priveşte pe actualul premier, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu spune că nu a luat o decizie dacă va rămâne în viitorul guvern.

„Nu a luat o decizie, presupun că o va lua împreună cu PNL. Nu e corect să vorbim de schimbări de anumiţi miniştri cu o lună înainte, fiindcă nu mai funcţionează ministerul. În primul rând, tot guvernul va cădea, va fi un guvern nou. Eu aştept o discuţie în primul rând cu domnul prim-ministru, pentru că este primul îndreptăţit să facem împreună o evaluare a noastră. Am şi eu evaluarea mea cu echipele de lucru de la partid. Nu mai luăm decizii pe genunche. PSD a depăşit acea...”, a mai subliniat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Ciolacu a declarat că în noul Guvern pe care îl va conduce îşi doreşte să se regăsească şi fostul premier PSD Mihai Tudose: „Mi l-aş dori pe Mihai Tudose, vom vedea la ce, vom avea o discuţie. Tudose ştie întregul tablou din Guvernul României, a fost prim-ministru”.

Liderul PSD a apreciat că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este unul dintre cei mai performaţi miniştri ai actualului cabinet.

„Şi domnul Sorin Grindeanu nu a avut nicio reţinere, deşi a fost premier, să meargă ministru al Transporturilor, din punctul meu de vedere, unul dintre cei mai performanţi miniştri ai actualului guvern şi mi-aş dori să găsesc...”, a declarat Marcel Ciolacu.