Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că a petrecut câteva zile pe Sfântul Munte Athos, pentru a se ruga „pentru sănătatea noastră şi a tuturor semenilor noştri”. „Am trăit multe momente binecuvântate în acest loc care este tezaurul cel mai de preţ al ortodoxiei”, afirmă el. Ciolacu a fost însoţit în acest pelerinaj de secretarul general PSD, Paul Stănescu.

Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / George Călin

„În Săptămâna Luminată am petrecut câteva zile pe Sfântul Munte Athos pentru a mă ruga pentru sănătatea noastră şi a tuturor semenilor noştri. Am trăit multe momente binecuvântate în acest loc care este tezaurul cel mai de preţ al ortodoxiei, dar cel mai mult m-au impresionat călugării români care şi-au dedicat viaţa lui Hristos în lăcaşurile româneşti care dăinuiesc de sute de ani în aceste locuri sfinte”, a scris duminică, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

El a menţionat că s-a întâlnit cu mai mulţi preoţi. „Întâlnirea cu Părintele iconar Iacob de la Chilia athonită Sfântul Tihon, cu Părintele Daniel sau cu slujitorii Domnului de la Schitul Românesc Prodromu sau de la chiliile româneşti Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Ipatie au fost momente de mare bucurie, dar şi de mândrie pentru tot ce a realizat Biserica Românească de-a lungul timpului. Am fost, de asemenea, alături de Stareţul Efrem, la Mânăstirea Vatoped la Sărbătoarea de Cinstire a Icoanei Maicii Domnului Eleovrytissa (Izvorâtoarea de mir). De aici aş vrea să le urez tuturor celor care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, cele mai alese gânduri de sănătate, fericire şi prosperitate. La mulţi ani şi militarilor din Forţele Terestre ale Armatei României!”.

De altfel, despre pelerinajul lui Marcel Ciolacu a relatat şi orthodoxianewsagency.gr, care a prezentat şi fotografii. În imagini, Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu apar alături de preoţi, în biserică sau în curtea mănăstirii, relatează News.ro.