Miniștrii PSD s-au reunit miercuri, în biroul lui Marcel Ciolacu de la Parlament pentru a discuta, potrivit surselor HotNews.ro, despre măsurile fiscale pe care trebuie să le identifice Guvernul pentru a acoperi deficitul bugetar. Întâlnirea a avut loc înaintea ședinței de Guvern programată la ora 14.00.

Marcel Ciolacu si Nicolae Ciucă în ParlamentFoto: Inquam Photos / George Calin

13:30 Marcel Ciolacu le-a cerut miniștrilor PSD să prezinte lista cu măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, în contextul în care acesta va prelua funcția de premier, la rocada care ar urma să preia șefia Guvernului din iunie.

Astfel, toți miniștrii vor prezenta în ședința de Guvern, premierului Nicolae Ciucă modul în care vor reduce cheltuielile. Potrivit surselor HotNews.ro la ministerul Finanțelor se vor reduce 380 milioane lei, la Transporturi - 400 de lei, La economie - 10 milioane lei, la Cultură - 2 milioane de lei.

Ministerul Muncii și ministerul Agriculturii nu au prezentat o listă cu reducerea cheltuielilor bugetare.

De asemenea, social-democrații iau în calcul să introducă într-o ordonanță care are urma să conțină reducerea cheltuielilor bugetare și prevederea că potrivit căreia s-ar interzice cumulul pensie și salariu pentru angajații de la stat. Nu s-a stabilit exact cum ar arăta acestă prevedere, dar, sursele HotNews.ro susțin că va fi instituit un prag astfel încât cei care au pensiile mici să poată beneficia și de salariu de la stat.

La întâlnire au fost prezenți secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu (și omul de încredere al lui Marcel Ciolacu când vine vorba de problemele Executivului), europarlamentarul Mihai Tudose, ministrul Finanțelor Adrian Câciu, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Muncii Marius Budăi și ministrul Culturii Lucian Romașcanu.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a anunțat în urmă cu o zi, la Parlament, că măsurile avute în vedere de Coaliţie pentru a reduce cheltuielile nu sunt o rectificare bugetară, ci o ordonanţă care să includă măsuri fiscal-bugetare cu scopul de a avea o economie la bugetul de stat. Câciu a ținut să precizeze că nu este, de fapt, vorba despre o „gaură la buget”, ci de o „încetinire pe încasările de la veniturile pe primul trimestru”.