Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a avut o ieșire nervoasă la adresa declarațiilor deputatului neafiliat Antonel Tănase, care l-a criticat pe el și bugetul pe 2023.

Adrian CaciuFoto: Hotnews / Florin Barbuta

“Antonel Tănase a terminat oare de dat cu subsemnatul pentru ce-a descoperit Curtea de Conturi cu privire la guvernarea Orban? Vă doresc succes și sper să fiți nevinovat. Oare nu își mai aduce aminte nimeni că 100 de miliarde lei din banii cetățenilor au fost aruncați pe apa sâmbetei, iar românii au fost îngropați în saci de plastic?”, a spus Câciu.

  • „Nu îi e rușine, măcar moralitate să aveți când ai noștri români erau îngropați fără rude în saci de plastic și ați aruncat țara asta în haos, ați băgat-o în deficit excesiv. 100 miliarde lei deficit ați făcut”.

„Reduc deficitul, de fiecare dată l-am redus. Nu reduc eu, reduce Guvernul, această Coaliție. USR a fost 8 luni la Guvernare, nici nu a apucat să deschidă ușile birourilor, dar voi... mi-ar fi rușine”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Ce a spus Antonel Tănase: Vă aduceți aminte cum făcea Vanghelie bugetul?

„Vedem că rotativa s-a produs mai devreme. Constatăm că ministrul, domnul Câciu, lasă în urma sa o apocalipsă bugetară. După ce anul trecut a fost surprins că a încasat 80 de miliarde lei în plus la buget fiindcă a profitat de conjunctura prin care accize și tot felul de taxe incluse în prețul combustibilului au intrat în bugetul statului fără să facă nimic, acum constată un deficit”, a spus deputatul neafiliat Antonel Tănase.

  • „Bugetul pe 2023 a fost făcut de dumneavoastră domnule Câciu”.

„Vă aduceți aminte cum făcea primarul Vanghelie bugetul? Exagera veniturile ca să-și acopere cheltuielile. Asta ați făcut dumneavoastră: un buget al României în care v-ați bătut joc de toate categoriile sociale. Care sunt prioritățile dumneavoastră domnule ministru?”, a afirmat deputatul.

  • „Dacă ne uităm pe analiza bugetului și vedem că 110 miliarde, peste 37% din buget au fost alocați salariilor bugetarilor, aparatului administrativ, iar dvs. ați permis angajarea într-o veselie și aruncarea cu bani în stânga și-n dreapta, unde a fost eficiența finanțistului Câciu în această perioadă? Cum a asigurat el echilibrul bugetar?”