Preşedintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac, susține că în Uniunea Europeană există un curent antiromânesc și că „trebuie să ne uităm cu atenţie de unde a fost generat acesta”.

Eugen Tomac Foto: Inquam Photos - Ilona Andrei

Europarlamentarul PMP a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Braşov, despre cazul românului căruia i s-a refuzat cazarea la un hotel din Olanda din cauza naţionalităţii.

El a spus că motivul acestui curent din Uniunea Europeană ar fi „grupurile infracţionale româneşti”, care au săvârşit „infracţiuni de neacceptat, cu consecinţe extrem de neplăcute”.

„Şi eu mă simt extrem de neplăcut când văd că există conaţionali de-ai noştri care nu respectă legislaţia statelor în care locuiesc”, a spus Tomac, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă a luat, ca europarlamentar, o poziţie în acest sens şi în ce a constat aceasta, liderul PMP a afirmat că a „discutat cu colegii din Olanda”.

El a subliniat că hotelului din Olanda care a refuzat cazarea cetăţeanului român, i s-a ridicat licenţa şi a fost scos de pe site-ul de rezervări pe care cetăţeanul român şi-a făcut rezervarea.