Vicepreşedintele PNL Cristian Băcanu solicită vineri, conducerii PNL să explice cine şi în ce foruri a luat decizia ca liberalii să susţină pragul de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu. „Vremea tăcerii, a resemnării şi a respectării voinţei impuse a trecut”, afirmă liberalul, care crede că votul din Senat reprezintă o greşeală impardonabilă.

sedinta de plen Senat Foto: AGERPRES

”Consider că această decizie nu are nicio legătură cu valorile şi principiile promovate şi apărate de Partidul Naţional Liberal. De aceea, îi îndemn pe toţi colegii mei, ca împreună să cerem conducerii să ne explice cum s-a ajuns în situaţia ca doar 1-2 persoane să decidă pentru întregul partid?”, a mai scris Băcanu.

Acesta crede că toţi membrii PNL ar trebui să primească răspuns la un set de întrebări.

„Punctual, cred că toți membrii Partidului Național Liberal trebuie să primească răspuns la următoarele întrebări:

  • 1. Cine a luat decizia ca PNL să susțină un prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu?
  • 2. În ce for al partidului / în ce format s-a luat această decizie?
  • 3. Cu cine din partid s-au consultat cei care au luat această decizie?
  • 4. Cine își asumă în interiorul partidului, dar și public, eroarea uriașă de a impune acest vot privind abuzul în serviciu grupului de senatori PNL? Votul din Senat asupra abuzului în serviciu reprezintă o greșeală impardonabilă.
  • 5. Cine își asumă faptul că partidul funcționează fără a avea întâlniri statutare în care să se ia deciziile importante și că această manieră de conducere este una păguboasă pentru interesele națiunii dar și pentru interesele partidului?”

Vicepreședintele PNL, deputat în comisia Juridică din Camera Deputaților a anunțat că nu va susţine pragul de 250.000 de lei.