Prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a declarat pentru HotNews.ro că nu a fost o decizie politică luată în interiorul partidului referitoare la pragul pentru abuz în serviciu, iar amendamentul nu a fost comunicat și asumat la nivelul conducerii Biroului Executiv.

Dan Motreanu Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„PNL nu are o decizie politică în acest sens. Ultima discuție în partid despre abuzul în serviciu este cu mult timp în urmă și prevedea ca pragul pentru abuzul în serviciu să fie calculat la nivelul a zece salarii minime. Amendamentul este asumat de senatori fără o decizie a conducerii statutare a partidului. Urmează să discutăm acest lucru în ședință și cel mai probabil vom modifica în Camera Deputaților”, a declarat Dan Motreanu.

Senatul a adoptat miercuri, pe repede înainte un proiect de modificare a Codului penal care propune un prag valoric pentru abuzul și neglijența în serviciu. Mai exact, dacă prejudiciul este mai mic de 250.000 de lei, adică 50.000 de euro, atunci nu mai vorbim de infracțiune. OUG 13 prevedea un prag valoric de 200.000 de lei.