Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, afirmă că este „sceptic” în ceea ce priveşte susţinerea, de către liberali, a actualului edil al Capitalei, Nicuşor Dan, pentru un nou mandat şi susţine că acesta „nu a livrat pentru Bucureşti”, deşi are „bune intenţi”.

Nicușor DanFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Eu sunt sceptic, cu tot respectul pentru domnul Nicuşor Dan. Îl ştiu de mulţi ani de zile, cred că are bune intenţii, dar, până acum, nu cred că a livrat pentru Bucureşti, cel puţin la nivelul aşteptărilor bucureştenilor. Vom vedea ce va fi peste patru, cinci luni, vom face o analiză atentă şi cred că şi Partidul Naţional liberal este dator electoratului său să vină cu o viziune proprie. În măsura în care ea va fi adoptată şi de domnul Nicuşor Dan, eu m-aş bucura să facă acest lucru. Dar şi noi avem datoria să ne testăm propriii candidaţi, să vedem ce strategie avem şi să luăm cea mai bună decizie”, a spus, sâmbătă, Burduja, la Digi24.

Întrebat dacă există varianta ca PNL să candideze împreună cu PSD la primăria Capitalei, în care social-democraţii să o susţină pe fostul primar Gabriela Firea, iar liberalii să ia trei primării de sector, Burduja a arătat că nu a auzit o asemenea variantă şi a reiterat că, personal susţine varianta ca PNL să aibă candidaţi proprii „peste tot în Bucureşti”.

„N-am auzit o asemenea variantă. Eu aş susţine, cu mare plăcere o variantă în care Partidul Naţional Liberal are candidaţi peste tot în Bucureşti. Şi vă vorbesc din experienţă proprie. Noi, la Sectorul 1, în 2020, am susţinut candidatul unui alt partid, USR, un candidat care, pe mine personal m-a dezamăgit. Şi a dezamăgit foarte mulţi cetăţeni din Sectorul 1. Eu acum trebuie să vin iarăşi în faţa acestor cetăţeni şi să îmi crape obrazul că promisiunile pe care noi le făceam în campania electorală, în parteneriat cu doamna Armand, nu pot fi îndeplinite, pentru că dânsa nu înţelege să facă un parteneriat. (...) Cred că PNL are suficient de mulţi lideri la nivel local care pot să garanteze performanţa în administraţia locală”, a declarat Sebastian Burduja.

Acesta nu a exclus intrarea în cursa electorală, afirmând că nu s-a temut niciodată de provocări. „Nu m-am temut niciodată de provocări. Nu m-am temut niciodată de votul românilor. (...) Nu mă tem de un test direct în faţa electoratului şi cred că orice om politic trebuie să fie dispus să şi-l asume”, a afirmat preşedintele PNL Sector 1.

Pe 1 februarie, Partidul Național Liberal i-a cerut Primarului General Nicușor Dan atingerea de către administrația condusă de către acesta a unor indicatori, pe 10 teme prioritare, în termen de 6 luni de acum înainte, dacă nu îi retrage sprijinul politic.

Nicușor Dan a declarat că va analiza atent cerințele liberalilor. „Alegătorii Partidului Național Liberal m-au ales și reprezintă o parte importantă. Mă voi uita cu foarte mare responsabilitate la această listă”, a spus Nicușor Dan.

La finalul lunii februarie, liderul PNL București, Ciprian Ciucu, a demisionat, el fiind unul dintre liberalii care nu s-a dezis de Nicușor Dan.

Cel mai bine cotat liberal în București, Ciprian Ciucu, a fost unul dintre liderii PNL care nu a susținut alianța cu PSD, stârnind astfel nemultumiri la vârful partidului, mai ales că liberalii iau în calcul o colaborare pentru alegerile locale cu pesediștii.

De asemenea, el a evitat să se poziționeze împotriva lui Nicușor Dan, care la alegerile trecute a fost susținut de PNL la primărie, dar care între timp a pierdut sprijinul liberalilor. PNL i-a dat însă recent un ultimatum lui Nicușor Dan pentru continuarea sprijinului politic, lansând o listă cu 10 condiții de îndeplinit în 6 luni.