​​După luxoasa aeronavă cu care a mers în Japonia și Singapore, președintele Klaus Iohannis a plecat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite cu un avion de dimensiuni mai mici, dar cu tot confortul pentru un demnitar de rang înalt.

Klaus și Carmen Iohannis se îmbarcă în avionFoto: AGERPRES

Boarding Pass, site specializat în ştiri din domeniul aviaţiei, scrie pe Facebook că administrația prezidențială a inchiriat un avion Gulfstream G550. Avionul folosit pentru această deplasare este închiriat tot de la compania luxemburgheză Global Jet și are o capacitate de transport de 13 pasageri.

Costurile pentru închirierea aeronavele sunt secrete, în baza unor hotărâri de guvern la rândul lor secrete.

Președintele României, Klaus Iohannis, va face, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, în perioada 18-21 martie 2023, la invitația Președintelui Emiratelor Arabe Unite, Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, a anunțat Administrația Prezidențială. Cu prilejul vizitei, care este prima la acest nivel după 20 de ani, vor fi semnate mai multe documente bilaterale de către miniștri români de resort și oficiali în domeniul energiei, domeniul securității cibernetice și al educației.

Avionul luxos cu care Iohannis a mers în Japonia

Boarding Pass, site specializat în ştiri din domeniul aviaţiei, a relatat că preşedintele Iohannis a mers în Japonia cu un avion privat care a plecat de la Bucureşti şi a făcut o escală la Sibiu, precum şi o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

”Acesta este interiorul Boeingului 737-900ER(BBJ) Global Jet cu care preşedintele României călătoreşte în Japonia şi Singapore. Capacitatea sa de transport este de numai 19 pasageri. Cu acest avion, preşedintele ţării a călătorit pe ruta Bucureşti - Sibiu - Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023. Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloţii au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan). Durata zborului dintre Bucureşti şi Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu şi Baku a fost de două ore şi 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore”, a scris Boarding Pass în postare.