​Curtea de Apel București obligă guvernul să organizeze alegeri pentru primăria sectorului 5, după aproape un an și jumătate de la vacantarea funcției de primar ca urmare a condamnării la închisoare a lui Cristian Popescu Piedone.

Alegeri - sectia de votareFoto: Hotnews / Clarice Dinu

Decizia instanței a fost luată miercuri în procesul deschis de Alexandru Dimitriu de la USR, care vrea să candideze la primăria sectorului 5.

„Obligă pârâtul Guvernul României la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data alegerilor parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5 Bucureşti. Obligă pârâţii Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Interne să formuleze propuneri către Guvernul României pentru stabilirea datei alegerilor parţiale pentru funcţia de primar al Sectorului 5 Bucureşti”, se arată în hotărârea instanței.

Potrivit legii, alegerile trebuiau organizate în 90 de zile de la vacantarea postului.

„Instanţa confirmă abuzul pe care îl face Guvernul PSD PNL prin neorganizarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5. Îi somez pe Ciucă şi Bode să respecte măcar acum, în al 12-lea ceas, legile şi Constituţia României şi să nu mai blocheze dreptul cetăţenilor Sectorului 5 de a-şi alege primarul”, a declarat Alexandru Dimitriu.