Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Parlament, că fiecare om politic are dreptul la o opinie pe tema Bâstroe și susține ca această problemă trebuie să fie rezolvată cât mai rapid. Declarația liderului PSD vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a spus că sunt anumiți politicieni care s-au inflamat fără să aibă toate informațiile.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

„Și eu ca orice român sunt îngrijorat mai ales că e un subiect care afectează una dintre bijuteriile nu numai ale României ci și ale Europei. Protejarea Deltei Dunării nu se negociază. Avem datoria de a proteja (...) În ceea ce priveste delictul de opinie cred că am depășit acest lucru în România (...) Asta nu înseamnă că România nu a ajutat economic, umanitar, militar Ucraina”, a declarat Marcel Ciolacu la Parlament.

Întrebat de presă ce părere are despre faptul că președintele Klaus Iohannis a spus că experții trebuie să clarifice aceste lucruri, Marcel Ciolacu a replicat:

„Sunt total de acord cu domnul președinte și cred că ne-am câștigat cu toții dreptul la opinie și a trage un semnal când acest lucru e public. (…) Oamenii se așteaptă de la noi la o reacție, nu să ne ascundem. (…) Sunt ferm convins că domnul președinte e cel mai informat om din România. Eu nu am fost informat nici de MAE, nici de altcineva, semnalul a venit din mass-media. Ar fi trebuit să cunoaștem mai mult din acest aspect, dar avem și dreptul de a avea propria opinie. Nu înseamnă că creăm un conflict sau că suntem pro-ruși”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Reacția liderului PSD vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a declarat în urmă cu o zi că anumiți politicieni care s-au inflamat fără să aibă toate informațiile. Iohannis a declarat că politicienii s-au grăbit să critice lucrările de dragare efectuate pe canalul Bîstroe pentru că Ucraina a solicitat discuții la nivel de experți cu partea română, dar aceste discuții nu au avut loc.

”Am văzut că la noi o serie întreagă de politicieni s-au inflamat fără să verifice ce se întâmplă în fapt acolo și afirmațiile făcute de dumneavoastră sunt preluate, sigur, de la unii politicieni de-ai noștri care cred că au simțit o ocazie să se profileze un pic mai mult în spațiul public românesc, probabil în vederea alegerilor care vor avea loc anul viitor.”, a declarat Iohannis.