Camelia Pricopie, soția rectorului SNSPA, Remus Pricopie este susținută de PSD pentru postul de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi. Postul a rămas vacant după ce Parlamentul l-a revocat din funcție pe Niculae Bădălău în urma începerii urmăririi penale de către DNA.

Marcel Ciolacu si Mihai Busuioc, președintele Curtii de Conturi Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Surse din interiorul PSD susțin că pentru acest post a mai fost propus Ion Mocioalcă, fost lider de organizație PSD Caraș Severin care a plecat din PSD împreună cu Victor Ponta și s-a înscris în Pro România. Candidatura acestuia a fost retrasă și în locul acestuia a fost susținută Camelia Pricopie tot o apropiată a lui Victor Ponta.

Mai exact, Camelia Pricopie este soţia rectorului SNSPA și fost ministru al Educației, Remus Pricopie în Guvernul Ponta. CV-ului depus la comisii, a lucrat din 2012 până în prezent ca referent de specialitate, expert şi consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României.

Comisiile reunite de buget, finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, candidatura Cameliei Pricopie pentru funcţia de consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

La votul din comisii, Camelia Pricopie a obţinut 25 voturi "pentru" şi nouă "împotrivă", iar Cătălin Ghinăraru - nouă voturi "pentru" şi 26 abţineri.

Plenul Parlamentului urmează să voteze, marţi, asupra propunerii pentru Curtea de Conturi.

Reamintim că la începutul lui decembrie 2022, Parlemntul l-a revocat pe Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, după ce acesta a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.