​La câteva ore după ce presa a scris despre o întâlnire între Victor Ponta și liderul AUR George Simion, fostul premier a reacționat, admițând că s-a văzut cu Simion pentru „a-l consulta pe probleme de program economic”

Victor PontaFoto: Hotnews

„Nu e niciun secret - si nimic de ascuns ! Asa cum am mai spus - am o experienta de guvernare ( in special in zona economica) pe care toata lumea o recunoaste si care poate sa fie utila in aceasta situatie de criza! Acum lucrez in zona privata si vad dezastrul absolut - si cumplitele probleme cu care orice firma romaneasca se confrunta in fiecare zi, doar pentru ca este romaneasca!”, explică Victor Ponta.

„Sunt deschis si doresc sa ajut anumiti oameni politici - daca acestia ma intreaba! Cu Dl Ciolacu am o buna comunicare dar , din motive pe care nu le cunosc si nu le inteleg, alti oameni din PSD se opun unei colaborari mai ample . Sper insa ca anumite proiecte economice pe care le-am promovat in perioada in care eram eu Premier , si care au avut succes, sa fie reluate dupa ce Dl Ciolacu devine Premier in Mai .

George Simion este un lider politic nou ( imi place faptul ca este “viu” fara sa fiu de acord cu toate ideile sale)- conduce un partid fara experienta guvernamentala - daca ma consulta pe probleme de program economic, ii spun parerea mea si il sprijin cu toata deschiderea! Despre asta am discutat cand ne-am vazut. Si voi fi in continuare deschis sa sprijin, pe zona economica, orice proiect al PSD sau AUR (la PNL si USR nu vad deloc asemenea proiecte - este un vid total in acest domeniu, si o lipsa de competenta si consecventa extrem de nociva; adica sunt in economie exact ca si Seful lor - Dl Presedinte Iohannis, suficienti, dezinteresati si aroganti fara nicio substanta)”, mai scrie fostul premier.