Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat sâmbătă că autostrada A6 Craiova-Lugoj este "un proiect făcut praf" de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Cătălin Drulă, președintele USRFoto: AGERPRES

"Pe 1 iunie 2021, în mandatul meu se lansa licitaţia pentru proiectarea autostrăzii A6 Craiova-Lugoj. Primul pas, concret şi necesar, făcut după Revoluţie pentru acest mare proiect de infrastructură care va lega sudul României de Europa. Câteva luni mai târziu, licitaţia era pe finalizare şi contractul de proiectare aproape gata de semnat. De atunci, a început dezastrul. În loc să semneze contractul, Grindeanu a decis ilegal (după cum aveau să constate instanţele ulterior) să anuleze licitaţia. Pretextul? Chipurile, termenul de proiectare era prea lung: trei ani. Grindeanu a lansat altă licitaţie cu termen de doi ani. A spart şi proiectul în 4 loturi (licitaţia din 2021 era cu un singur tronson). De atunci a trecut 1 an şi nu este semnat niciun contract. Matematica de clasa 1 ne spune că nu s-a economisit nimic, iar costul acestei manevre este că proiectarea nu a început nici azi când vorbim", a scris Drulă pe Facebook.

El a adăugat că licitaţia lansată de Sorin Grindeanu nu este gata, "sunt contestaţii peste contestaţii şi reevaluări peste reevaluări".

"Nici licitaţia din 2021 nu e anulată, pentru că instanţele au decis că anularea a fost ilegală. Aşadar avem două licitaţii în paralel, niciun contract semnat şi un an irosit. Asta în condiţiile în care acum un an s-ar fi putut semna contractul pentru întreg proiectul şi astăzi am fi fost în plină activitate de proiectare. Pare de noaptea minţii. Şi este. Un proiect lăsat la cheie, omorât de PSD la Transporturi", a adăugat liderul USR.

Cătălin Drulă afirmă că PNL din Oltenia "tace mâlc" pe acest subiect, iar liberalii din regiune - parlamentari, europarlamentari - "se ascund sub mese".

"Între timp, PNL-ul din Oltenia tace mâlc. Vajnicii parlamentari şi europarlamentari din Mehedinţi, Dolj, Olt. Mă gândesc la câteva nume, deputatul Ştefan Stoica de la Dolj, ministrul Virgil Popescu de la Mehedinţi, europarlamentarul Marinescu - toţi domnii ăştia îmi scriau mie în 2021 scrisori dramatice în care sărea cămaşa de pe ei pentru autostrada A6 şi acum, când Grindeanu a nenorocit proiectul, se ascund pe sub mese. PSD-ul din Oltenia e şi el bun doar la periat scamele de pe cămaşa lu' şefu' de la Timişoara. Doamna Olguţa Vasilescu, vajnică luptătoare, şi-a pierdut glasul când e vorba de A6. Mare şef domnul Grindeanu în PSD, nu merge să i se ceară socoteală", a precizat Drulă.