Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe îl sfătuiește pe Vasile Dîncu să vorbească mai des cu structurile de conducere ale PSD, înainte de a face postări pe Facebook.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNLFoto: AGERPRES

„Domnul Dîncu nu a fost invitat la această şedinţă a coaliţiei, dar situaţia s-a rezolvat şi înainte de a ieşi public (..) îi recomand domnului Dîncu să vorbească mai des cu structurile de conducere ale PSD, pentru că aceste reacţii resentimentare nu îl ajută cu nimic pe domnul Dîncu şi evident nici coaliţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, într-o intervenție la Digi24.

Stroe a dat explicații și despre gestul ministrului Educaţiei, Ligia Deca de a-i retrage atribuţiile secretarului de stat Lixandru.

„Atribuțiile secretarilor de stat și subsecretarilor de stat se stabilesc de către ministru, prin ordin. Ține de buna organizare și de managementul instituției în sine, ce trebuie să facă fiecare într-o instituție. (...) Cert e că acest secretar de stat şi cu ministrul fac o echipă, în general te aştepţi să acţioneze în mod unitar sau cel puţin în plan public, indiferent de situaţiile, discuţiile sau propunerile din cadrul instituţiei, la nivel de evoluţie publică te aştepţi ca această echipă să evolueze într-un sistem unitar, nicidecum fiecare pe limba lui sau contrazicând anumite demersuri sau lucruri care sunt în dezbatere, nu s-a luat niciun fel de decizie”, a explicat Stroe.

Explicațiile purtătorului de cuvânt vin în contextul în care președintele Consiliului Politic al PSD, Vasile Dîncu a scris joi, pe pagina sa de socializare că PSD îi va cere demisia ministrului Ligia Deca dacă nu se rezolvă problema retragerii atribuţiilor secretarului de stat Florin Lixandru.

Vasile Dîncu o atacă dur pe Ligia Deca, ministrul Educației, vorbind despre „secretomania legată de legile educației și disprețul pentru dialog și colaborare” și mai spune că retragerea atribuțiilor secretarului de stat Florin Lixandru (PSD) a fost „un act autoritarist și totalitar”.