Proiectul de Hotărâre a Consiliului Local Ploieşti care prevede retragerea titlului de cetăţean de onoare al oraşului acordat în anul 2005 fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă rămâne blocat. Deși proiectul de hotărâre nu a fost repus pe ordinea de zi a ședinței CL, unul dintre consilierii locali ai PNL a ținut să pledeze pentru menținerea titlului de onoare pentru Sebastian Ghiță.

Sebastian GhitaFoto: Agerpres

La ședința Consiliului Local Ploiești, liberalul Gheorghe Sârbu, a reacţionat la propunerea formulată de consilieri de la USR privind retragerea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti acordat în anul 2005 fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Sârbu consideră că numai după ce juriştii „de meserie” susţin că titlul de onoare acordat lui Ghiţă în anul 2005 „trebuie retras”, proiectul de hotărâre care prevede acest lucru trebuie pus în discuţie.

„Vreau să te anunţ oficial că acea persoană i s-a fabricat... eu personal, nu-l cunosc deci încă o dată spun personal nu am discutat niciodată cu domnul Ghiţă, personal nu-l cunosc, deci nu-l cunosc personal, dar problema este că probabil dânsul a făcut ceva pentru ploieşteni de a primit titlul de onoare. Dacă credeţi că dacă un procuror tip Portocală a fabricat nişte dosare şi noi venim în Consiliul Local să retragem fără să avem un fundament, fără ca Comisia Juridică să ne spuie”, a pledat consilierul liberal Gheorghe Sîrbu, potrivit news.ro.

Dezbaterea dintre consilierul PNL și cei ai USR a avut loc în contextul în care săptămâna trecută proiectul de Hotărâre a Consiliului Local Ploieşti care prevede retragerea titlului de cetăţean de onoare al oraşului acordat în anul 2005 fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă a fost retras de pe ordinea de zi.

Proiectul de hotărâre iniţiat de doi consilieri locali USR prevede retragerea titlului de Cetăţean de Onoare acordat lui Sebastian Ghiţă în anul 2005, pe vremea când acesta era cunoscut drept finanţatorul echipei de baschet Asesoft Ploieşti, echipă aflată la acel moment în topul cluburilor de profil nu doar la nivel naţional, ci şi european.

În 4 mai 2005, Sebastian Ghiţă a primit titlul de Cetăţean de Onoare al Ploieştiului „pentru activitatea sa deosebită consacrată afirmării echipei C.S.U. ASESOFT Ploieşti la nivel naţional şi internaţional şi creşterii prestigiului baschetului ploieştean, cât si pentru abnegaţia şi ataşamentul cu care s-a implicat în dezvoltarea sportului de performanţă în Municipiul Ploieşti”.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă se află în Serbia. El a fugit din ţară în decembrie 2016 şi are pe rolul instanţelor şi parchetelor din România mai multe dosare penale.