Premierul Calin Popescu Tariceanu a lansat un atac dur la adresa presedintelui Traian Basescu, spunind ca romanii nu sint atit de naivi incit sa se lase dusi de nas si sa-si doreasca o Romanie condusa de o persoana cum este Basescu. El i-a indemnat pe liberali sa se mobilizeze in campania electorala pentru a contracara atacurile PD-L, care in patru ani " au demonstrat un singur lucru: ca in afara de scandaluri politice nu stiu sa faca nimic".

Prezent la lansarea candidatilor PNL pentru alegerile locale din Bacau, Tariceanu l-a atacat dur pe Basescu, acuzindu-l ca a promovat doar scandaluri in locul proiectelor concrete, unul dintre obiectivele lui fiind sa distruga PNL, asta dupa ce liberalii le-au intins o mina de ajutor democratilor in 2004.

"Un partid al carui mentor spiritual, presedintele Basescu, nu a facut decit sa atace si sa incerce sa distruga PNL, dupa ce am fost parteneri. Aceasta este maniera in care democratii stiu sa rasplateasca mina pe care le-am intins-o in 2004, cind erau pe cale de disparitie de pe scena politica romaneasca", a declarat Tariceanu, precizind ca la data formarii Aliantei DA liberalii condusi de Stolojan aveau un procent de 20%, dublu fata de democrati.

Premierul si-a aratat increderea in discernamintul romanilor, care vor sanctiona maniera prezidentiala de a face politica. " Nu sint ingrijorat, pentru ca imi dau seama ca romanii nu sint atit de naivi incit sa se lase dusi de nas si sa-si doreasca o Romanie condusa de o singura persoana cum este Basescu, iar toti ceilalti din jurul lui sint tratati ca niste lachei".

Atacul lui Tariceanu a continuat cu afirmatia ca alegatorii nu-si vor dori o "Romanie asa zis social-democrata in care oamenii sint asistati social si stau cu mina intinsa sa astepte ajutoarele de la stat."

"Oamenii din ziua de azi isi doresc o Romanie demna, o Romanie moderna in care fiecare cetatean sa poata beneficia de pe urma rezultatelor propriei munci", a incheiat premierul.