În prag de „rotativă”, liberalii încep să se mobilizeze. Nicolae Ciucă le-a spus liderilor PNL în prima ședință din acest an că schimbul cu PSD la vârful Guvernului se va face, însă vrea „echipă de tranziție” care să-i monitorizeze pe social-democrați.

Nicolae Ciucă și Marcel CiolacuFoto: Agerpres

Mai mult, președintele PNL le-a pus în vedere colegilor că trebuie să fie mai vizibili și trebuie să le spună oamenilor ce măsuri au promovat liberalii.

„Avem nevoie de o organizare mai bună în an preelectoral. Să facem campanii de informare despre ceea ce liberalii au făcut și fac pentru cetățeni. Românii trebuie să știe despre toate măsurile de care pot beneficia într-o perioadă dificilă”, le-a spus Ciucă luni liberalilor reuniți în ședința conducerii partidului.

„Liberalii pregătesc o echipă de tranziție pentru rotativa din luna mai, astfel încât schimbările politice să nu afecteze stabilitatea țării, economia sau cetățenii”, a mai spus Ciucă, potrivit unor surse din partid.

Echipa de tranziție este de fapt, potrivit surselor citate, o echipă de monitorizare care se va ocupa cu analiza dacă obiectivele asumate de partid vor fi continuate după momentul mai 2023.

Liderul PNL a insistat că se va menține Coaliția cu PSD, iar protocolul nu se negociază.

„PSD nu se va opri până nu va lua toată puterea”

Nu toți liberalii sunt însă mulțumiți de colaborarea cu PSD. Robert Sighiartău le-ar fi spus colegilor că PSD nu este un partid serios și încearcă să „fure” primarii PNL și-i atacă pe șefii de Consilii Județene ai liberalilor.

„Nu se vor opri până nu vor lua toată puterea, iar când o iau sunt toxici”, ar fi spus el, potrivit unor surse participante la sedință.

Și Florin Cîțu a intervenit. El a atras atenția că liberalii au pierdut din colaborarea cu PSD, pentru că nimeni nu-i mai crede că susțin cota unică sau când zic că nu vor crește taxele.

„O să fie complicat sa-i aducem inapoi”, a spus el.