Prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu afirmă că liderul PSD, Marcel Ciolacu, ”este într-o mare eroare când spune că există un conflict între PNL şi PSD la nivelul judeţului Giurgiu”. Motreanu afirmă că, deşi nu vrea să semneze un protocol local de colaborare, susţine orice proiect al PSD care duce la dezvoltarea judeţului.

Dan Motreanu, prim-vicepreședinte PNL Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

”Domnul Ciolacu este într-o mare eroare cand spune că există un conflict între PNL şi PSD la nivelul judeţului Giurgiu. Pur si simplu nu am dorit să semnez un protocol local cu PSD, dar mi-am afirmat întotdeauna sprijinul pentru orice proiect al lor care are în vedere dezvoltarea judeţului”, a transmis prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu, ca reacţie la ultimele declaraţii ale liderului PSD.

Motreanu explică faptul că nu există o colaborare între cele două partide, dar nici nu există conflict.

”Eu nu am niciun conflict cu domnul Mina şi, după cum aţi văzut, domnul Mina a scris în postarea sa despre miniştrii PNL, nu despre mine, şi încă cred sincer că a facut-o cu aprobarea conducerii centrale”, a mai afirmat Dan Motreanu.

Acesta susţine că Marcel Ciolacu ”este într-o mare eroare şi cu privire la numărul primarilor care s-au reîntors în PNL Giurgiu la alegerile locale din 2020”.

”Probabil se referea la cei 28 de primari PNL din judeţul Buzău pe care i-a primit în PSD în anul 2014, în baza celei mai toxice Ordonanţe elelectorale date de PSD, celebra ordonanţa 55, care a fost apoi declarată neconstituţională, prin care primarii, la jumătatea mandatului, fără a avea votul cetăţenilor, au putut schimba partidul! Faptul că o parte dintre primarii din Giurgiu, plecaţi prin Ordonanţa 55, s-au întors în PNL în 2020, şi asta doar după ce şi-au încheiat mandatul şi s-au prezentat din nou în faţa cetăţenilor pentru a fi aleşi pentru un nou mandat, a fost doar dorinţa şi voinţa lor”, a mai afirmat Motreanu.

”Un rol l-a avut şi faptul că au fost "spoliaţi", după cum spuneau, de conducerea PSD Giurgiu, asigurată de Naşul Niculae Bădălau! De altfel, pe această temă, sunt dispus oricând să discut public cu domnul Ciolacu, atât despre cine a avut/făcut "primul păcat" dintre cele două partide, cât şi despre "primul mandat" al fiecărui primar invocat şi va vedea ca niciunul dintre aceştia nu a iesit primar pe locul PSD”, a adăugat prim-vicepreşedintele PNL Dan Motreanu.

Acesta susţine că ”este regretabil” că se vorbeşte despre primari ca despre ”o masă amorfă, ca despre o marfă pe care o muţi dintr-o parte în alta, uitând că fiecare dintre ei reprezintă o comunitate şi fiecare are propria sa personalitate, propria individualitate şi propriul proiect”.

”În final, îi transmit domnului Ciolacu că este într-o eroare şi dacă va crede că declaraţiile făcute împotriva primarilor PNL, de tipul "Este timpul să nu mai ţineţi câinii legaţi, ei trebuie să umble liberi prin curte”, chiar pot duce la îmbunătăţirea relaţiilor dintre PNL şi PSD”, a mai declarat Motreanu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, vineri, la Brăila, conflictul dintre PNL şi PSD la nivelul judeţului Giurgiu, el afirmând că îi reaminteşte liderului liberal Dan Motreanu că a furat de la PSD 28 sau 30 de primari, înainte de alegeri, la Giurgiu şi să vadă din această perspectivă reacţia deputatului PSD Marian Mina.

”Dacă dorim să transformăm această coaliţie într-o alianţă, cu un proiect de ţară şi după 2024 cred că e momentul să ne aşezăm la masă şi să avem împreună o alianţă pentru România, între cele două mari partide”, a mai spus Ciolacu.