PSD va merge la alegerile prezidențiale din 2024 „cu un intelectual, nu neapărat cu un om politic, spune Marcel Ciolacu, el invocând și numele lui Ion Cristoiu, „un om de stânga”.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

El a susținut, luni seară, la România TV, că „România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga”, spunând că există „oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie”.

Marcel Ciolacu a mai spus că la următoarele alegeri prezidenţiale PSD nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un „intelectual”, iar în acest sens va fi modificat statutul partidului.

  • "Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici.
  • De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege (candidatul la alegerile prezidenţiale - n.r.). Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte.
  • Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida", a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a susținut că desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al României din partea partidului „se va face cu totul altfel”, nu va mai fi „o decizie a unui număr mic de oameni”.

  • „Întâi să mă hotărăsc dacă eu voi intra în această competiție. Cu certitudine cred că România are nevoie de un președinte de stânga. Un om care împărtășește principiile de stânga.
  • E nevoie de o schimbare după 20 de ani pentru cel care va ocupa funcția de președinte al României. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa cea mai înaltă funcție din statul român.
  • Când avem discuția de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. Poate că PSD de această dată nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual. De aceea am dat exemplul domnului Cristoiu”, a declarat liderul PSD.

Întrebat de către moderator despre Ion Cristoiu, Ciolacu a răspuns: „Este un om de stânga, în fibra dânsului. Dacă urmărești toată evoluția maestrului Cristoiu, îi vei depista valorile de stânga în tot ceea ce spune sau scrie”.

Ion Cristoiu: „Nici vorbă de așa ceva”

„Nici vorbă de așa ceva. Nu am discutat niciodată așa ceva cu Marcel Ciolacu”, a reacționat Ion Cristoiu, într-un mesaj video postat pe blogul său.

În interiorul PSD s-au vehiculat mai multe nume pentru candidatura la prezidențiale, nume ca Sorin Grindeanu, Gabriela Firea dar Marcel Ciolacu s-a asigurat că aceștia nu vor ridica pretenții de a candida în 2024 pentru cea mai importantă funcție în stat.

Potrivit surselor HotNews.ro, numele lui Mircea Geoană ar fi fost avansat ca posibil candidat din partea PSD de către Sorin Grindeanu dar propunerea nu a fost discutată de către conducerea partidului.