Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat într-o ofensivă mediatică în condițiile în care cel mai probabil va candida la alegerile prezidențiale, a comentat, pentru prima dată, speculațiile privind starea sa de sănătate, spunând că acum este bine.

Mircea GeoanăFoto: AGERPRES

Mircea Geoană (64 de ani) a fost întrebat de Marius Tucă, într-un interviu pentru Gândul, despre starea sa de sănătate, spunând că a avut „o sperietură”, fără a intra în detalii.

  • „Sunt bine. Am avut o sperietură și, har Domnului, efectiv, și Dumnezeu, și faptul am o genă bună, m-a făcut să fiu dincolo de chestiunea asta. Am avut o sperietură care a trecut, e în spate. Ne uităm înainte”, a răspuns Mircea Geoană.

(De la minutul 30:18)

Geoană vorbește despre „căderea de energie” după alegerile din 2009

Mircea Geoană a fost, recent, și la podcastul realizat de artistul Damian Drăghici, unde a vorbit despre „căderea de energie” avută după ce a pierdut alegerile prezidențiale din 2009.

  • „Am fost la un control, după 2009, eram varză… Și m-au pus ăia pe niște aparate și mi-au măsurat un fel de intensitate energetică.
  • Au început să se cheme unii pe alții, doctorii cu asistentele, cu doctorii mai tineri, cu profesorul. Se uitau la mine ca la un... cobai de ăla…
  • Aveam un nivel de energie atât de scăzut, încât spuneau: «dom'le, dar puteți să mergeți? Auziți bine? (....)
  • Și am stat câteva zile așa, efectiv m-am adunat, m-am speriat și apoi m-am dus din nou la control și dup-aia era ăla normal.
  • N-au văzut în viața lor pe cineva care să fie în câteva zile atât de epuizat, drenat emoțional și energetic… (...)
  • Cazul meu a fost extrem. Dar vreau să spun că avem fiecare dintre noi rezervoare de energie și resurse de a ne autodepăși. Trebuie să ai răbdare cu tine și să nu te autoflagelezi de fiecare dată (...)
  • Viața nu-ți aduce întotdeauna exclusiv succes și bucurii. Mai vin și necazuri, mai vine și boala. Mai vine și o problemă care se poate întâmpla la job, la slujbă, la pensie, se întâmplă... Cel mai important e să continui cât te ține Dumnezeu pe pământul ăsta”, a spus Mircea Geoană în discuția cu Damian Drăghici.

Citește și:

Numele lui Mircea Geoană a fost vehiculat drept candidat la prezidențiale în 2024.

  • „Mulțumesc pentru întrebare, dar am să răspund cum am răspuns și până acum și am să o spun la modul cel mai ferm, răspicat și onest. Atâta vreme cât sunt în această poziție foarte importantă la NATO, voi da 100% din atenția, energia și talentul meu acestei funcții.
  • Este, cred, normal să te concentrezi pe munca importantă pe care o ai, pe încrederea pe care secretarul general mi-a dat-o și pe încrederea pe care națiunile aliate mi-au acordat-o. Acest lucru se va produce până în ultima zi a mandatului meu”, declara Geoană în septembrie pentru Euronews.
  • „E membru PSD domnul Mircea Geoană? Pot să vorbesc doar despre membrii PSD. Nu am văzut o declarație în care domnul Mircea Geoană să își asume.
  • A fost președintele meu de partid pe o perioadă de cinci ani. L-am susținut în 2009, am făcut campanie în Timiș pentru dânsul. Eu cred că va fi un candidat redutabil dacă își va arăta dorința și are nevoie de susținerea PSD”, afirma și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, întrebat despre posibilitatea ca Geoană să fie candidatul PSD la alegerile din 2024.

Amintim că el a mai candidat în 2009, din partea PSD, însă a pierdut la limită în fața lui Traian Băsescu.

Mandatul lui Geoană la NATO expiră în octombrie 2023.