PNL și PSD iau în brațe privilegiații României și ignoră tot restul populației prin proiectul privind pensiile speciale adoptat astăzi de guvern, spune liderul USR, Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, jalonul din PNRR nu a fost atins, pentru că acesta spune clar că pensiile speciale trebuie eliminate și trecute pe contributivitate, ca în cazul tuturor celor care muncesc și plătesc taxe.

Cătălin DrulăFoto: Agerpres
  • VIDEO Guvernul a adoptat legea pensiilor speciale / Cum arată forma finală - DOCUMENT / Anunțul ministrului Muncii

  • „Se laudă că fac reforma pensiilor speciale, dar în realitate nu au făcut nimic.
  • Ministrul Budăi i-a asigurat azi pe românii care muncesc onest că pensiile speciale vor fi în continuare de șapte ori mai mari decât ale lor.
  • Jalonul din PNRR nu a fost atins azi. El spune clar: pensiile speciale trebuie eliminate și trecute pe contributivitate ca la toți oamenii care muncesc și plătesc taxe.
  • Lejeritatea cu care PNL și PSD stau în fața românilor și mint de îngheață apele este înfricoșătoare. La fel și disprețul pe care îl au față de oameni”, afirmă liderul USR.

Potrivit acestuia, prin acest proiect PNL și PSD au pus în pericol banii României din PNRR, cel mai mare program de investiții și reforme din ultimii 33 de ani. „Am încredere că Comisia Europeană nu va închide ochii la această nedreptate”, adaugă Drulă.