Mircea Dușa, fost ministru Al Apărării în guvernele Ponta, a murit luni, a anunțat PSD Hargita. El avea 67 de ani.

Mircea DusaFoto: Agerpres

”Cu regret, vă anunţăm că domnul ministru şi fost preşedinte al PSD Harghita Mircea Duşa a trecut la cele veşnice în cursul acestei dimineţi. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este mesajul transmis de PSD Harghita.

La rândul lor, Mihai Fifor - şi el fost ministru al Apărării - și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis că, în toate funcţiile pe care le-a deţinut, Mircea Duşa ”şi-a făcut datoria cu onoare şi respect pentru interesul public”.

”Am aflat cu mare tristeţe vestea dispariţiei în această dimineaţă a colegului nostru social-democrat Mircea Duşa. În toate demnităţile publice pe care le-a avut, fie că a fost vorba de ministru al Apărării, de Interne sau pentru Relaţia cu Parlamentul, prefect sau parlamentar, Mircea Duşa şi-a făcut datoria cu onoare şi respect pentru interesul public. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este mesajul liderului PSD.

Mircea Duşa s-a născut în 1 aprilie 1955 la Topliţa, în judeţul Harghita.

A fost ministru al Apărării în guvernele Ponta, ministru de Interne, ministru pentru relaţia cu Parlamentul, dar şi deputat și prefect al județului Mureș.