Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, face o vizită de două zile în România, iar luni se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi se va adresa Parlamentului. Marţi, Metsola va participa la un dialog cu tinerii, la Facultatea de Drept din Bucureşti.

Roberta Metsola, președinta Parlamentului EuropeanFoto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Potrivit programului oficial, luni, la ora 14.30, Roberta Metsola va fi primită de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Cei doi au programate convorbiri tête-à-tête şi convorbiri oficiale, iar la final declaraţii de presă comune.

Ulterior, de la 15.55, Roberta Metsola se va întâlni, la Palatul Victoria, cu premierul Nicolae Ciucă.

De la ora 17.00 va fi primită de către preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, iar de la 17.30 de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

De la ora 18.00, Metsola va participa la şedinţa de Plen Reunit a Camerei Deputaţilor şi Senatului şi se va adresa parlamentarilor români.

Vor mai lua cuvântul Alina Gorghiu, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

În cursul zilei de marţi, Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti va organiza evenimentul ”Împreună suntem Europa”, un dialog al tinerilor cu Roberta Metsola.

Dezbaterea va fi găzduită de Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti şi va avea loc începând cu ora 10:20.