Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat, vineri, că parlamentarii partidului pe care îl conduce, împreună cu USR, vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, "pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen".

Cătălin Drulă și Ludovic OrbanFoto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

"Am decis ca parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, să depunem luni o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen. Nu poate rămâne fără niciun fel de consecinţă acest rateu major al coaliţiei PSD-PNL şi normal ar fi fost să vină de la sine demisia/demiterea actualului ministru de Interne", a scris Orban, pe Facebook.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins, joi, aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuţiile continuă pe tema aderării României şi Bulgariei.