Liderul PSD, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, spune că nu se teme că poziția lui politică îi va aduce probleme penale, așa cum s-a întâmplat în cazul unor colegi ai săi, ultimul fiind Niculae Bădălău. El spune că a avut o discuție pe această temă cu fiul său, care i-ar fi spus că și-a ales „o meserie periculoasă!”.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

Liderul PSD a reacționat în cazul lui Niculae Bădălău, vicepreședinte al Curții de Conturi, reținut și arestat apoi pentru corupție.

  • „S-a decis deja şi am solicitat că la prima şedinţă comună în Parlament să îl înlocuim din funcţia lui. Nu era membru al Partidului Social Democrat, dar am fost colegi. Să aşteptăm.
  • E o decizie a unor magistraţi, a unui procuror de a-l reţine 24 de ore. Au fost cazuri de corupţie în Croaţia în guvern, înseamnă că trăim într-o ţară normală.
  • Nu trebuie să cântărim că sunt pesedişţi sau useristi, Clotilde are probleme penale.
  • Eu am ieşit din asta, nu cred că există forţe oculte care l-au urmărit pe Bădălău. Există greşeli personale”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi seara la RTV despre vestea arestării lui Niculae Bădălău, conform News.ro.

Liderul PSD a susținut că el nu face afaceri, spunând că, atunci cînd le combini cu politica, sfârșești rău:

  • „Implică un statut când eşti la Curtea de Conturi. Trebuie să ne învăţăm rolurile în viaţă.
  • Eu nu fac afaceri. Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit, avem zeci de exemple din toate partidele”.

El a povestit, în acest context, o discuție pe această temă cu fiul său, care i-ar fi spus că și-a ales „o meserie periculoasă!”:

  • „Stăteam cu fiul meu la TV odată şi era cineva cunoscut condamnat şi mi-a zis, „Băi, old man, ţi-ai găsit o meserie periculoasă!„
  • Asta e, nu ne obligă nimeni! E bine să îţi asumi aceste funcţii şi să te decizi ce vrei să faci. Sunt greşeli când implici familia în decizii sau încerci să faci afaceri, e bine să nu le combini”.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost convocat, luni, pentru a vota revocarea din funcţie a vicepreşedintelui Curţii de Conturi, Niculae Bădălău, după ce a fost arestat preventiv.

Magistrații Curții de Apel București au decis luni arestarea preventivă a baronului de Giurgiu Niculae Bădălău, la solicitarea DNA, care cu o zi înainte l-a reținut pentru dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

Bădălău - actual vicepreședinte al Curții de Conturi - este acuzat că i-ar fi dat mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.