Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, joi seară, că probabilitatea ca România să se confrunte cu o pană de curent totală este ''foarte, foarte mică'', însă au fost luate măsuri pentru ca, într-un astfel de scenariu, alimentarea cu energie electrică să fie reluată într-un timp scurt.

Nicolae CiucaFoto: Guvern, Facebook

"Pentru România e foarte, foarte puţin probabil să se întâmple un astfel de moment. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, dar probabilitatea de a intra într-un blackout, adică într-o pană de curent totală, este foarte, foarte mică. Chiar şi dacă ar fi să se întâmple chestiunea aceasta, sunt măsuri discutate la nivelul întregului sistem energetic, astfel încât să putem relua alimentarea cu energie electrică în timp foarte scurt. (...) Sunt aspecte foarte bine discutate, coordonate la nivelul Guvernului cu toate instituţiile implicate în tot ce ţine de domeniul energetic şi de domeniul de situaţii de urgenţă", a spus Ciucă, la RTV.

Premierul a explicat şi că la nivel naţional s-au luat măsuri pentru ca reţeaua existentă să fie dublată cu generatoare care să asigure funcţionarea "punctelor vitale".

Referindu-se la gazele naturale, Nicolae Ciucă a reiterat faptul că România a intrat în perioada de iarnă cu peste 3 miliarde de metri cubi în depozite şi a transmis că nu există probleme în asigurarea cantităţilor necesare.

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a mai spus, referindu-se la o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale, că în acest moment există o singură posibilitate - "să ne îngrijim de guvernare".

"În acest moment, există o singură posibilitate - să ne îngrijim de guvernare", a spus Ciucă, la RTV. El a fost întrebat dacă există posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale. Totodată, întrebat dacă se teme de vreun posibil contracandidat, premierul a răspuns că se teme de un singur lucru. "Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit. În rest, nu are de ce să ne fie teamă", a mai spus Nicolae Ciucă.

Sursa: Agerpres