Cu 243 de voturi pentru și 10 împotrivă, deputații au votat favorabil solicitarea DNA privind percheziţia în cazul deputatului Daniel Tudorache. Fost primar al Sectorului 1 este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Daniel TudoracheFoto: Agerpres

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, în unanimitate, cererea DNA privind încuviinţarea percheziţiei în cazul deputatului Daniel Tudorache. Raportul a fost votat de către deputați, prin vot secret cu bile.

Deputatul PSD Daniel Tudorache le-a cerut colegilor de la tribună să voteze pentru încuviinţarea cererii DNA privind efectuarea unei percheziţii informatice în cazul său.

„Vă cer să încuviințați percheziția telefonului, nu am nimic de ascuns și vă rog să votați. Sunt multe întrebări care se pun. Poate acum e momentul prielnic să se facă circ. Puteau sa o facă în primele 30 de zile și nu aveau nevoie de votul dvs. Vă rog să votați”, a spus deputatul PSD.

În 16 noiembrie, șeful DNA, Crin Bologa, a cerut Camerei Deputaţilor încuviințarea de a face percheziţii informatice în dosarul în care deputatul PSD Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, este urmărit penal pentru achiziţii ilegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Conform procurorilor, este vorba despre o grupare care ar fi fost constituită și coordonată de către Marian Vanghelie și care ar fi reușit să obțină din contracte încheiate de primării peste 13,5 milioane de euro.