Fostul premier, Ludovic Orban a declarat, miercuri, că intenționează ca împreună cu USR să facă o sesizare la Curtea Constituţională privind proiectul de lege de modificare a Codului fiscal, aprobat miercuri de Camera Deputaţilor.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

"Astăzi coaliţia majoritară a mai băgat un cui în coşciugul economiei româneşti, lovind cu lopata în cap exact partea dinamică a societăţi, partea care are iniţiativă economică, partea care munceşte, partea care generează plus valoare şi care până la urmă generează creşterea economică şi creşterea veniturilor pentru fiecare categorie de cetăţeni. (...)

Orban mai spune că atât PSD, cât mai ales PNL, prin votul de astăzi au trădat angajamentele electorale şi chiar declaraţiile pe care le-au dat în luna martie, aprilie, mai".

"Chiar domnul Ciolacu spunea, în luna mai, că nu majorează taxe şi impozite în perioadă de criză economică. Pentru ca în luna august să adopte această Ordonanţă de urgenţă care măreşte fiscalitatea pentru toate categoriile de oameni, de la acţionarii firmelor pentru care se majorează impozitul pe dividende, până la profesiile liberale, persoanele care câştigă venituri din activităţi independente, proprietarii care închiriază imobile, cei care au microîntreprinderi şi aşa mai departe", a afirmat Orban.

Orban a anunțat că noul său partid Forța Dreptei intenționează să atace legea de aprobare a Ordonanţei de creştere a fiscalităţii la Curtea Constituţională.

Declarațiile fostului premier vin în contextul în care Camera Deputaților a adoptat, miercuri, modificările la Codul Fiscal prin care se menține suprataxarea contractelor part time.