Preşedintele interimar al Senatului, liberala Alina Gorghiu a declarat sâmbătă în cadrul unei reuniuni a seniorilor PNL din Argeş, că Partidul Naţional Liberal, cu premier liberal, de la 1 ianuarie 2023 va creşte pensiile românilor cât să acopere rata inflaţiei şi că vor merge cu această creştere spre 15 procente, ea transmiţându-le pensionarilor că, „atunci când mai aud despre majorări diferenţiate, să ştie de la ea că nu vrea acea persoană să crească în realitate pensiile, pentru că orice majorare diferenţiată este neconstituţională. Gorghiu a mai spus şi că soluţia PNL este neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, proiect aflat în Parlament.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vă garantez un lucru, Partidul Naţional Liberal, cu premier liberal, aşa cum a spus şi preşedintele Iohannis, de la 1 ianuarie 2023 va creşte pensiile românilor cât să acopere rata inflaţiei. Vom merge cu această creştere spre 15 procente, indiferent ce discuţii auziţi acum, că nu poate ministrul Finanţelor, că ministrul Muncii, 10% spune şi alte ajutoare. Indexarea punctului de pensie şi mărirea pensiei trebuie făcută pentru toţi pensionarii, pentru că pensiile în România sunt mici, vorbim de cele pe contributivitate, care sunt mici şi foarte mici”, a spus senatoarea PNL, potrivit News.ro

Ea a continuat: „Când mai auziţi despre majorări diferenţiate, să ştiţi de la mine, nu vrea acea persoană să crească în realitate pensiile, pentru că orice majorare diferenţiată este neconstituţională. Este discriminatorie şi neconstituţională”.

Alina Gorghiu a mai spus că ”trebuie să fim atenţi şi să majorăm pensiile mici şi foarte mici”.

„Au spus şefii noştri din conducerea partidului, a spus-o preşedintele Iohannis, o spun şi eu astăzi în faţa dumneavoastră, dar pentru acest lucru PNL are în Parlament un proiect pe care va trebui să îl voteze toţi colegii noştri din Parlament, şi anume soluţia PNL este neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei”, a mai afirmat Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului a menţionat că ”dacă în paralel vom creşte punctul de pensie cu până la 15% şi vom adăuga acest proiect de neimpozitare a pensiilor sub 3.000 de lei, atunci dumneavoastră veţi simţi şi dreptatea şi respectul Guvernului şi al Legislativului”.

„Acesta este un angajament pe care PNL îl ia în faţa seniorilor liberali. Veţi vedea, 1 ianuarie este o bătălie pe care o ducem dar e o bătălie din care trebuie să ieşim câştigători”, a mai spus Alina Gorghiu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit sâmbătă, la Vrancea, despre o majorarea diferenţiată a pensiilor, de anul viitor, avansând ideea alocării unei„ anvelope” de 15% pentru majorarea bugetului pensiilor, concomitent cu majorarea diferenţiată a veniturilor pensionarilor.

„Stabilim împreună o anvelopă, respectiv de 15% efortul bugetar, care reprezintă 15 miliarde de lei, şi în această anvelopă venim şi mărim diferenţiat, în funcţie de venituri. Mi se pare foarte corect, pentru că în momente de criză, în momente speciale, nu putem să rămânem captivi ai unui şanţ sau unui cerc restrâns şi să avem aceeaşi abordare”, a spus Ciolacu, la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene Vrancea.