Vasile Dîncu a avut o primă reacție, scurtă, după anunțul demisiei pe Facebook, el spunându-le jurnaliștilor, la Parlament, că nu i-a cerut nimeni demisia și că nu a vorbit cu președintele Klaus Iohannis. Întrebat de când au apărut neînțelegerile cu Iohannis pe care le-a invocat pentru demisia sa, Dîncu a răspuns: "De când aud pe surse că trebuie să demisionez şi toate celelalte".

Klaus Iohannis si Vasile DîncuFoto: AGERPRES

Vasile Dîncu a susținut, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, că nu a primit niciun reproş din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi că nici nu a vorbit cu acesta în ultimele zile.

Întrebat de când au apărut neînțelegerile cu Iohannis pe care le-a invocat pentru demisia sa, Dîncu a răspuns:

  • "De când aud pe surse că trebuie să demisionez şi toate celelalte.
  • Eu am declarat foarte clar în acel comunicat motivul demisiei mele. (...)
  • Nu am avut niciun reproş concret din partea preşedintelui. Nu am vorbit nici azi, nici ieri cu preşedintele Iohannis. Nu mi-a cerut nimeni până acum demisia.
  • Nu vreau să afectez în acest moment funcţionarea Apărării".

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și-a anunțat luni demisia, el motivându-și decizia prin imposibilitatea colaborării cu președintele Klaus Iohannis. Demisia vine la mai bine de două săptămâni de la declarațiile sale că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”, declarații taxate inclusiv de către Klaus Iohannis. „(...) probabil unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei ca să afle aceste poziții”, a reacționat atunci președintele.