Acuzat de ministrul de Interne că dezinformează și că și-a pus semnătura pe contractul pentru BMW-urile pentru Poliție, Cătălin Drulă susține că Lucian Bode „minte cum respiră”, inducând „ voit o confuzie între finanțarea europeană a unui proiect de siguranță rutieră și licitația organizată de subordonații lui cu dedicație”.

Drulă și Bode, confruntare în ParlamentFoto: Captura YouTube

Liderul USR susține că a aprobat un proiect de siguranță rutieră din fonduri europene, „Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” - documentul poate fi consultat AICI.

Acesta prevedea 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulație a autovehiculelor, 4.000 de dispozitive mobile, 1.400 de imprimante mobile termice , 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor stupefiante în salivă, un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic și 300 de autospeciale de poliţie.

Drulă susține că semnătura sa nu este „pe vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice”.

„Anexa de care vorbește Bode e elaborată și semnată de el și subordonații lui. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziția mașinilor, pe care le-a și dublat la număr (au ajuns 600 - probabil avea mai multe de vândut prietenul președintelui). Nimic din celelalte dotări nu a fost achiziționat, mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranța rutieră. Doar mașinile cu dedicație”, a scris liderul USR pe Facebook.

„Licitația (achiziția publică) este făcută de Bode și subordonații săi. Responsabilitatea pentru cerințele cu dedicație le aparține 100% legal. Deci NU SCAPĂ!”, încheie liderul USR.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a prezentat, joi, concluziile Corpului de Control în cazul achiziţiei de maşini pentru Poliţie, susținând că licitaţia este corectă. „Întregul proces de achiziţie publică s-a derulat de către autoritatea contractantă - IGPR - cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparenţă şi legalitate", a spus ministrul de Interne, susținând că aceia care încearcă să denatureze scopul unor proiecte ale MAI încercând să obţină capital politic ”prin minciuni şi dezinformări” sunt ”oameni mici”, referindu-se la liderul USR, Cătălin Drulă, care a criticat achiziția.